Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Polis Şeyda Yılmaz’ı öldüren zanlıya ağırlaştırılmış müebbet

Polis Şeyda Yılmaz’ı öldüren zanlıya ağırlaştırılmış müebbet


İstanbul Ümraniye’de polis memuru Şeyda Yılmaz’ı tabancayla öldüren şüpheli Yunus Emre Geçti hakkında hazırlanan iddianamede, toplamda 5 ayrı suçtan, ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 10 ay 15 güne kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Ümraniye’de 23 Eylül 2024 tarihinde 26 suç kaydı bulunan şüpheli Yunus Emre Geçti’yi (19) yakalama çalışmaları sırasında çıkan arbedede polis memuru Şeyda Yılmaz (27) hayatını kaybetmişti. Geçti, “Kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

MÜEBBET İSTENDİ
Hazırlanan iddianamede, Yunus Emre Geçti hakkında polis Şeyda Yılmaz’ı öldürmesi yönünden “Kadına karşı, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet istendi.

ANNESİNİ ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTEN DE HAPSİ İSTENDİ
İddianamede, polis Kürşat Hakkı Sarıtepe’nin ağır yaralamasının öldürmeye teşebbüs olduğu kaydedilerek, “Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıla kadar, yine annesi Pınar Geçti’yi yönünden de “Üstsoy birine karşı kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Serbest Görüş:

5 AYRI SUÇTAN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
İddianamede, Yunus Emre Geçti’nin olay yerindeki 2 polise mukavemet ettiği kaydedilerek, “Zincirleme şekilde görevi yaptırmamak için direnme” suçundan 7 yıl 10 ay 15 gün ve “Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet” suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi. Toplamda Yunus Emre Geçti’nin 5 ayrı suçtan, ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 10 ay 15 güne kadar hapsi talep edildi.

İNDİRİM UYGULANMASIN TALEBİ
İddianamede, Yunus Emre Geçti’nin geçmişi, sosyal ilişkileri, suçun vasıf ve mahiyeti nedeniyle cezasında indirim yapılmaması talep edildi. Hazırlanan iddianame İstanbul Anadolu 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi durumunda şüpheli Geçti’nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

NE OLMUŞTU?
Dudullu Polis Merkezi’nde motosiklet hırsızlığıyla ilgili gözaltına alınan, hakkında 26 ayrı suç kaydı olduğu öğrenilen Yunus Emre Geçti (19), 22 Eylül’de polis merkezinden kaçmış, görevli polis memurları K.H.S. ile Şeyda Yılmaz şüpheliyi yakalamak için peşine düşmüştü.

Şüpheli Yunus Emre Geçti, kısa süreli kovalamaca sonucu yakalanmış ve bu sırada arbede çıkmıştı.

Zanlının polisin silahını alarak ateş etmesi sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz yaşamını yitirmiş, polis memuru K.H.S. ile şüphelinin annesi P.G. (43) yaralanmıştı.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayına sevk edilen şüpheli, “kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme” suçundan tutuklanmıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version