Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Polis engeline ‘Direne direne kazanacağız’ dediler


COLEMÊRG –  Amed’e gitmek üzere olan kitle, polis engeline karşı oturma eylemi gerçekleştirerek, “Direne direne kazanacağız” dedi. 

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılarak fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun demokratik çözümü talebiyle yarın Amed’de miting yapılacak.  Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinden çok sayıda kişi, “Komploya karşı direniyoruz, özgürlük için Amed’de buluşuyoruz” şiarıyla gerçekleştirecek mitinge katılmak için özel araçlarla yola çıktı. Sabah saatlerinde yüzlerce polis ve zırhlı araçlarla DEM Parti Gever ilçe örgütü binası polis ablukasına alındı. Parti binasına çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı. Halk ve partililer ise polis engeline karşı basın açıklaması ve oturma eylemi düzenlendi.

 

Açıklama öncesi Gever Barış Anneleri Meclisi üyeleri tüm engellemelere rağmen parti binasında, zılgıt, “Bijî berxwedana zindana” ve “Jin jiyan azadi” sloganlarıyla bir araya geldi.

 

‘BARIŞIN YOLLARINI AÇIN’

 

Yapılan açıklamada DEM Parti Gever ilçe Eşbaşkanı Ercan Sevmez, tüm siyasi tutsakların ve Ortadoğu halklarının özgürlüğe kavuşması dileğiyle yola çıkmak istemelerine karşı polis engeliyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Bu ülkede barış isteyenler abluka ve kalkanlarla engelleniyor. Barış ve özgürlük istemek insani ve evrensel bir taleptir. Bu talep engellenemez. Ne oldu da mitinge iki gün kala yasaklama kararı çıktı? Barış istemek ne zamandan beridir yasak oldu. Tüm engellemelere rağmen yarın biz ve halkımız Amed’te olacağız. Amed’de ve burada söyleyeceğimiz tek söz, tecridi kaldırın barışın yollarını açın” dedi.

 

‘UZATILAN BARIŞ ELİNİ TUTUN’

 

Ardından iki tutsak yakını Gever Barış Anneleri Meclisi üyesi Muhsima Yaşar, polis, asker ve tüm insanlığa çağrıda bulunarak, “Amed’de barış elini uzatmak için bir araya gelecektik ama polis engelliyle karşı karşıya kaldık. Polis, asker ailelerine uzattığımız bu eli herkes tutsun, hep beraber barışı inşa edelim. Biz barış anneleri başta olmak üzere tüm Kürtlerin yıllardır tek talebi barıştır. Herkesten ricamız barışa uzatılan eli tutmanız ve hep beraber inşa etmemiz olacak. Hiçbir annenin yüreğinin daha fazla yanmasını istemiyoruz. Bu ülkeye barış, huzur ve kardeşliğin gelmesini istiyoruz. Tüm bu talepler savaş ve çatışma ortamıyla değil uzatılan eli tutmakla sağlanır” ifadelerini kullandı.

 

Kitle, yapılan konuşmaların ardından oturma eylemine geçti. Eylem boyunca kitle sık sık, “Tecride hayır, barış hemen şimdi”, “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları haykırdı.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version