Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Paravan şirket kurup ihaleler için sahte kefalet senedi düzenliyorlar, DSİ ihalelerinde bile verilmiş

Paravan şirket kurup ihaleler için sahte kefalet senedi düzenliyorlar, DSİ ihalelerinde bile verilmiş


Serbest Görüş Ekonomi

Hürriyet yazarı Noyan Doğan, “Paravan şirket kurup ihaleler için sahte kefalet senedi düzenliyorlar” başlıklı yazısında bir süredir sahte kefalet senetleri ile içinde kamu kurumları da olan pek çok kurumun dolandırıldığını dile getirdi. “Peşin peşin söyleyeyim, yazacaklarıma kimse ‘yok öyle değil, şöyle’ falan gibi itiraz etmesin, sahtecilikle ilgili tüm belgeler elimde,” diyen Doğan, belgelerin Savcılıkta da olduğunu, konunun hukuka yansıdığını söyledi.

Şirketlerin hepsi paravan

Yerli, yabancı büyük ve tanınmış sigorta şirketlerinin birebir isimlerini kullanılarak şirketlerin kurulduğuna dikkat çeken Doğan, “Şirket isimlerinin ardına ‘kefalet sigorta A.Ş’yi ekliyorlar. İsimler birebir aynı, sadece altına küçük harflerle ‘kefalet sigorta A.Ş.’ yazıyor. Böyle kurulmuş 30’ün üzerinde şirket var. Hepsi de paravan şirket. Şirket kuruluşları yasal, kanunlar buna izin veriyor ama paravan. Şirketlerin çoğu yabancı kişiler –ki, bunların çoğu da Balkan vatandaşı- tarafından kuruluyor. Yine bildik sigorta şirketlerinin birebir isimlerini, hatta birebir logolarını basarak, sahte kefalet senedi düzenliyorlar. Bu senetleri de ihalelere girecek şirketlere veriyorlar ve şirketler bu kefalet senetleri ile ihaleye katılıyor, kimileri de kazanıyor,” diye yazdı.

“Sahte senetlerin birkaçı Devlet Su İşleri ihalelerinde verilmiş”

Elinde bu şekilde düzenlenmiş 35-40 tane sahte kefalet senedi olduğunu söyleyen Doğan “Durum o kadar ciddi boyutta ki, ihaleyi düzenleyen koca koca kurumlara, –bunların bazıları da kamu kurumu- verilmiş yüzlerce sahte kefalet senedi var. Mesela, benim elimdeki sahte senetlerin birkaçı Devlet Su İşleri (DSİ) ihalelerinde verilmiş,” dedi. 

Yazının tamamı için tıklayın.


 

Exit mobile version