Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özgürlük mitingine çağrı: Toplumsal barış için tecrit kırılmalı


AMED – Amed’de kapı kapı gezen partililer 13 Ekim’de yapılacak “Özgürlük” mitingine yurttaşları davet ederek, toplumsal barışın sağlanması için tecridin kırılması gerektiğine dikkati çekti.

 

Demokratik Kurumlar Platformu tarafından Amed’de 13 Ekim’de “Komploya karşı direniyoruz, özgürlük için Amed’de buluşuyoruz” şiarıyla gerçekleştirilecek miting için çalışmalara hız verildi. Mitinge yönelik hazırlıklar sürerken, bir yandan da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) sahada çalışmalarını sürdürüyor. Amed ve ilçelerinde kapı kapı gezen siyasetçiler halkı “Özgürlük” mitingine davet etti.

 

REZAN

 

DEM Parti Rezan (Bağlar) ilçe binasında bir araya gelen Rezan Belediye Eşbaşkanı Leyla Ayaz, Siraç Çelik ve ilçe eşbaşkanları, 13 Ekim mitingi için ev ziyaretleri yaptı. Rezan ilçesine bağlı Mevlana Halit mahallesinde bulunan evleri belediye eşbaşkanları ziyaret ederken, ilçenin diğer mahallelerini ise ilçe yöneticileri ziyaret etti. Aile ziyaretlerinde Amed’de yapılacak “Özgürlük” mitingine yurttaşlar davet edildi.

 

BISMIL

 

Bismil ilçesinde de DEM Parti Milletvekili Ceylan Akça, İlçe belediye eşbaşkanları ve partililer hem ev hem de esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaretlerde halkla güncel gelişmeler hakkında sohbet eden Akça, Ortadoğu’da her geçen gün tırmanan savaşa dikkat çekti. Akça, Amed’de yapılacak mitingin güçlü geçmesi gerektiğini vurgulayarak, “Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kırılmadan Türkiye’de toplumsal barış mümkün olmayacaktır. Biz toplumsal barış için Sağlanması için Kürt halkı olarak örgütlü gücümüzü ortaya koymamız gerekiyor. 13 Ekim’de düzenlenecek olan mitingine katılım sağlayarak Örgütlü gücümüzü ortaya koyarak toplumsal barışın sağlanması için güçlü bir ses çıkarmamız gerekiyor” dedi.

Mahallelerde ev ziyaretleri gerçekleştiren seçilmişler yurttaşlara el ilanları dağıtarak, 13 Ekim günü ilçenin belirlenen noktalarında araç kaldırılacağını da duyurdu.

 

XANA AXPAR

 

Xana Axpar (Çınar) ilçesinde de DEM Parti Şirnex Milletvekili Zeki İrmez ve partililer kapı kapı gezdi. Yurttaşlar Amed’de yapılacak mitinge davet edildi. İrmez, barış ve özgürlük için herkesin Amed’de olması gerektiğini belirtti.

 

PEYAS VE YENİŞEHİR

 

Peyas (Kayapınar) ve Yenişehir ilçelerinde de hem pazar esnafları ziyaret edildi hem de kapı kapı gezilerek, yurttaşlar “Özgürlük” mitingine davet edildi. Yenişehir ilçesinde yapılan miting çalışmalarına katılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak, İmralı’da sürdürülen tecride karşı mitingde güçlü bir mesajın verilmesi gerektiğinin önemine dikkat çekerek, tüm yurttaşları o gün İstasyon Meydanı’na beklediklerini vurguladı.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version