Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özgür Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan İçin Özel Talimat: Ayakta Alkışladılar

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan İçin Özel Talimat: Ayakta Alkışladılar


CHP lideri Özel’in Erdoğan’ı Meclis’te ayakta karşılama talimatı bazı CHP’li vekillerden tepki gördü. 60’a yakın milletvekili Erdoğan’ı karşılamak için Genel Kurula giriş yapmadı.

Ünsal Ergel/ANKARA

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı için bugün TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplanırken, CHP’den alışılmışın dışında bir karar geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in milletvekillerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ayakta karşılamalarını istediği öne sürüldü.

Bu talimatı milletvekillerine grup yönetimi mesaj ile tek tek iletirken ,normalleşme sürecinin ardından CHP’nin farklı yaklaşımlarına bir yenisi olarak eklenen bu tavra bazı milletvekilleri tepki gösterirdi. Bazıları vekiller ise uyma kararı aldı. Özel’in bu talimatını, Grup Başkanvekili Murat Emir milletvekillerine tebliğ etti.

Genel Başkanın bu talebine karşı gelmek istemeyen bazı CHP milletvekillerinin ise Erdoğan’ın salona girişinden önce kuliste kalmayı tercih ettiği öğrenildi. Özel’in talimatına rağmen 60 milletvekilinin Genel Kurul’a girmediği kaydedildi. Öte yandan Engin Altay, Uğur Bayraktutan’ın da aralarında olduğu bazı isimlerin ise Genel Kurula katılmalarına rağmen ayağa kalkmadığı görüldü.

CHP grubu daha önceki yıllarda Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’na girişinde ayağa kalkmıyordu.


Tıkanmış Duş Giderini En Hızlı Açan Teknik! Tesisatçıya Gerek Kalmıyor


Yargıdan Melih Gökçek’e Şok


Tarlasına Eken Paraya Para Demiyor! Arapların Çok Para Kazandığı Bitki


Meclis Açılışında ‘Yeni Anayasa’ Mesajı

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version