Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özel yanıtladı: Erdoğan ‘bölgeye git, durumu toparla’ mı dedi?

Özel yanıtladı: Erdoğan ‘bölgeye git, durumu toparla’ mı dedi?


CHP lideri Özgür Özel, Diyarbakır’dan başlayan Kürt illeri ziyareti için “Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘oraya gidip bir duruma bakın, toparlayın’ dedi” iddiasını yanıtladı. Bu iddiayı yalanlayan Özel, niyetinin 1 Eylül Barış Günü, Diyarbakır’da olmak olduğunu ancak ayağı kırıldığı için ertelemek zorunda kaldığını söyledi.

Gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Özel, “Sizin Güneydoğu gezinizde iktidarın bir payı var mı? Size Tayyip Bey veya iktidardan herhangi bir başkası ‘Özgür Bey oraya gidip bir duruma bakın, toparlayın’ dedi mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Güneydoğu gezisine gideceğimi haziran ayı sonunda duyurdum ve bunu eylül ayına doğru yapmayı düşünüyordum. Hatta benim niyetim 1 Eylül barış Günü’nde Diyarbakır’da olmaktı. Ama sonra ayağımı kırdım. Şeyi de düşünmüştüm; Önce ya da sonra Selahattin Demirtaş’a gidip haftayı 7’ye tamamlamak, sonra da grup toplantımda bir okuma yapmayı, CHP bu meseleye nasıl bakıyor diye. Böyle bir hedefimiz vardı. Ayak kırılınca tabii, Diyarbakır’a gidip kürsüye çökmeden, Mardin’de yer sofrasına oturmadan olmaz. O yüzden erteledik. Çok kış gelmeden yapmaya karar verdik.

İlan ettiğimizde daha Devlet Beyin iki salı konuşması da yoktu. İlki olunca bizim arkadaşlar ertelesek mi dediler. Bir daha ertelemek için kafamın kırılması lazım dedim. Ben bu geziyi Bahçeli’den çok önce söylemişim. Gidecekken bir gün önce de Bahçeli’nin bu Abdullah Öcalan’a özgürlük ifadeleri çıktı. Gezi daha da bir farklı anlamlandırıldı.

Ama sizin sorduğunuz büyük yalan şöyle; Milletvekilimiz Umut Akdoğan televizyon yayınında ona iki ayrı soru soruluyor. Aralarında 20 dakika var. Bu sorulardan birinde ‘Sizce DEM’in el sıkacağından Erdoğan’ın haberi var mıdır?’ Umut Beyin cevabı şu; ‘Ya sık sık görüşüyorlar, mutlaka şunu demiş olabilir, sen bir git dolaş oraları bir ellerini sık bakalım ne olacak Türkiye’de.”

İkinci soru; ‘Özgür Bey Diyarbakır’a gidişi ile ilgili bu kararı nasıl verdi?’ Özgür Bey bu kararı nasıl verdi, hedefi ne sorusunu montajla bir internet sitesi “Tayyip Beyle sık sık görüşüyorlar, sen bir git bakalım” kısmını montaj yaptı ve bunu yaydılar. En son Türker Ertürk bir daha söyledi bunu. Dostça davranmıyor tuhaf şeyler yapıyor. Ondan önce bilmem kaç derece diye bir internet sitesi bunu yaydı biz de elimizden geldiğinde haberin yalan olduğunu duyurduk. Birçok yerde kalktı arsızlarda duruyor. Ben Tayyip Beyle CHP Genel Merkezi’ne geldiği günden sonra hiç sohbet etmedim. Yargıtay açılış gününde karşılaştık el sıkıştık, merhaba dedik yani.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version