Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özel: Toplumsal barışı savunuyoruz


AMED – Dört Ayaklı Minare’yi ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarın “Kürt sorunu yoktur” söylemine dair, “Diyarbakır’a gelince görüyoruz ki Kürt sorunu vardır. Kürtlerin en başta demokratik katılım sorunu var” dedi. 

Amed’de temaslarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in ziyaretinin ikinci durağı Amed Barosu eski Başkanı Tahir Elçi’nin katledildiği Dört Ayaklı Minare oldu. Özel ve beraberindeki heyet Elçi’nin katledildiği yere karanfiller bırakarak andı.  

 

Gazeteciler burada Özel’e Amed ziyaretine ilişkin sorular yöneltti. Esnaf ziyaretine başlamadan kısa bir açıklama yapan Özel, “Diyarbakır’ın misafirperverliği her zaman yüksek ama bizlere olan ilginin kat be kat arttığını memnuniyetle görüyoruz. Diyarbakır CHP’yi bağrına basıyor. Bu çok önemli ve bunun çok farklı sebepleri var. CHP olarak toplumsal barışın sağlanması için üstümüze ne düşüyorsa onu yapmak için geldik. Türkiye’nin şu anda seçim gündemi yokken ve çok popülist yaklaşımlarla bugün iktidar ne diyorsa tam tersini söyleyip oy toplayabilecekken ‘görece verimli bir alan varken’ biz son derece mühim bir yerden hükümeti samimiyete davet ediyoruz. Burada sokaklarda gördüğümüzde aynı kaygılar var. CHP’nin yaklaşımının da inanılmaz destek gördüğünü görüyoruz.  Bunu görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Üzerimize düşeni fazlası ile yapacağız. Toplumsal barışı savunuyoruz. Bu da Diyarbakır’da karşılık görmüş görünüyor” dedi.  

 

‘DEMOKRATİK KATILIM SORUNU VAR’

 

Özel, devamında şunları kaydetti: “Bugün maalesef Erdoğan ve Bahçeli ‘Kürt sorunu yok’ diyorlar. Oysaki Diyarbakır’a gelince görüyoruz ki Kürt sorunu vardır. Kürtlerin en başta demokratik katılım sorunu vardır. Bizim memleketlerde belediye başkanı seçilebiliyorken; bu memleketin son seçilmiş belediye başkanı Selçuk Mızraklı, halkın doktoru 5 yıldır cezaevinde tutuluyor. Bu sürece de kayyım niyeti ile başladılar. Wan’da mazbatayı 2’inci partiye vereceklerdi. Orada haklı olmanın bilinci ile karşı duruş gösterildi. Hakkari’de kayyım atıyorlar ona itirazları hep birlikte yükselttik. Bu insanların bir demokratik temsil sorunu var. Özgürlükler, hak ihlalleri ile ilgili sorunları var bir de en yakıcı şekilde hissettikleri yoksulluk sorunu var. Hepsinin çözümü toplumsal barıştan, Türkiye’nin 86 milyon olarak kucaklaşmasında ve ileriye doğru adım atmaya ihtiyacı var. Biz bu anlamda ‘Kürt sorunu yoktur’ demiyoruz. Kürtler sorunlarımız çözüldü diyene kadar vardır” şeklinde konuştu.

 

Özel esnaf ziyareti ardından Amedspor yönetimiyle bir araya gelecek.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version