Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Otobüs kazasında 6 kişi ölmüştü

Otobüs kazasında 6 kişi ölmüştü


Serbest Görüş Haber Merkezi

Aksaray’da, dün yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi yaralandı. Kazanın ardından, “Sabah güneşi gözümü aldı, hafif değdi bariyerlere. Kurtarayım derken şarampole uçtuk” diyen tur otobüsü şoförü Nurhan Hazer, emniyetteki ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şoförün hemen arkasında oturan yolcu Nermin Arslan ise “Şoför çekirdek çitliyordu, evet gördüm. Biz, ‘Herhalde uykusu gelmesin diye yiyor’ diye düşündük” diye konuştu.

TIKLAYIN – Aksaray’da otobüs kazası: 6 kişi öldü, 3’ü ağır çok sayıda yaralı var

Aksaray Merkez ilçe E-90 karayolu üzerinde, Balıkesir’den Kapadokya bölgesine seyir halinde bulunan ve içerisinde 2 şoför, 1 rehber ve 41 yolcunun bulunduğu tur otobüsü, Aksaray-Ankara kara yolu Acıpınar mevkiinde devrildi. Kaza yerine çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada, 6 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi yaralandı. Kaza yerinde incelemede bulunan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, gazetecilere, tur otobüsünün Balıkesir’den Kapadokya’ya gittiğini belirtti.


Otobüsün şoförü Nurhan Hazer

“Sabah güneşi gözümü aldı”

Kaza yerinde gazetecilerin sorusuna yanıtlayan tur otobüsünün şoförü Nurhan Hazer, “Sabah güneşi gözümü aldı, hafif değdi bariyerlere. Kurtarayım derken şarampole uçtuk” dedi. Hazer, emniyetteki ifadesinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Şoför çekirdek çitliyordu”

Kazada hafif yaralanan yolculardan Nermin Arslan, Aksaray’a yaklaştıkları anda kazanın meydana geldiğini söyledi. Balıkesir’den Kapadokya’ya geziye gittiklerini anlatan Arslan, şunları kaydetti:

“Şoförün tam arkasındaki ilk koltukta oturuyordum. En son molayı saat 05.40 gibi verdik. Yaşlı teyze namaza gitti, orayı hatırlıyorum. Şoförümüz hiç uykulu gibi durmuyordu. 

Molada da gördüm, sürücüyü iyiydi. Sonra kaza nasıl oldu bilmiyorum. Sonrasını uyumuşum, hatırlamıyorum. Şoför çekirdek çitliyordu, evet gördüm. Biz ‘Herhalde uykusu gelmesin diye yiyor’ diye düşündük.”

Rafet Ertaşkın ise havanın yeni aydınlanmaya başladığı sıralarda kazanın meydana geldiğini belirterek, “Bariyerlere çarptığımızı ve takla atmaya başladığımızı hatırlıyorum. Eşim kemerini takmıştı, kazadan sonra onu çıkardık. Bunları hatırlıyorum” diye konuştu.

“Şoförün uyuduğunu düşünüyorum”

Kazaya tanık olan başka bir aracın sürücüsü Mehmet Tayiroğlu, şunları söyledi:

“Otobüs beni solladı. Solladıktan sonra otobüs sağa sola doğru gitmeye başladı. O ara şoförün uyuduğunu düşünüyorum. Selektör yaptım, korna çaldım, benim aracımın hızı 80 kilometreye sabit olduğu içinde yanına yetişemedim. Bariyerlere çarptı, sürüklenip devrildi.”

Yolculardan Ramazan Durmuş da “Uyuyordum. Kemer de bağlıydı. Arabanın devrildiğini gördüm” dedi.

Exit mobile version