Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Orhan Miroğlu, Rudaw’a konuştu: “Ankara saldırısı, PKK’nın Öcalan’a yapılan teklife kanlı bir cevabı”

Orhan Miroğlu, Rudaw’a konuştu: “Ankara saldırısı, PKK’nın Öcalan’a yapılan teklife kanlı bir cevabı”


Eski AK Parti Milletvekili Orhan Miroğlu, yen çözüm süreci tartışmaları ve dün yaşanan TUSAŞ saldırısıyla ilgili Rudaw Ankara Temsilcisi Şevket Herki’nin sorularını cevapladı.

“Sayın Bahçeli’nin açıklamalarından sadece bir gün sonra TUSAŞ’a bir saldırı gerçekleştirildi. Yapılan bu saldırıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Miroğlu şöyle cevap verdi:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin son grup toplantısında Öcalan’a DEM’in Meclis’teki grup toplantısında konuşması çağrsında bulunmuştu.

Cemil Bayık: Silahlı güçlerin çekilip çekilmeyeceğine biz karar veririz!

PKK’nin dağ kadrosu yöneticilerinden Cemil Bayık, 2015 yılında yaptığı açıklamada, “Pratiği yürüten biziz. Pratikten biz sorumluyuz. Önder Apo sorumlu değil. Önder Apo oradan ne hareketi yürütebilir ne pratiği yürütebilir. Ne de bu konularda herhangi bir karar verilebilir. PKK’yi, HDP’yi, demokrasi güçlerini sürecin dışında tutacaklar, önder Apo’yla yürütecekler! Silahlı güçlerin Türkiye dışına çıkarılması kararını ne HDP verebilir ne önder Apo karar verebilir! Çağrı yapamazlar. Olsa da biz karar veririz. O bizi ilgilendirir. Çünkü pratiği biz yönetiyoruz. Silahlı güçlerin çekilip çekilmeyeceğine biz karar veririz, başkası karar veremez.” demişti.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version