Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Örgütlenme seferberliğine katılım çağrısı

Örgütlenme seferberliğine katılım çağrısı


AMED – Kurdistan ve Türkiye genelinde 4 ay boyunca örgütlenme çalışmaları yürüteceklerini ve bunun sonunda da “örgütlenme konferansı” gerçekleştireceklerini belirten DBP PM üyesi Nuri Deniz, tüm halkı bu seferberliğe katılmaya davet etti. 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 8-9 Eylül’de “Örgütlenme ve Örgütleme” çalıştayı düzenledi. “Özgürlük örgütlenme ile başlar/Rêxîstinbûyîn serkeftin e” şiarıyla Amed’de gerçekleşen çalıştayın ardından “örgütlenme seferberliği” başlatıldı. 

 

Türkiye ve Kurdistan genelinde nüfus yoğunluğu esas alınarak, 12 bölgede yürütülecek çalışmalar kapsamında il ve ilçe örgütlenmelerinin güçlendirilmesi, örgütlü olunmayan yerlerde yeniden örgütleme çalışmalarının sürdürülmesi kararlaştırıldı. DBP, demokratik kurumlar ve siyasi partilerin de dahil olacağı örgütlenme seferberliği kapsamında yürütülecek 4 aylık çalışmanın ardından “örgütlenme konferansı” düzenlenecek. Başlatılan çalışmalar halk toplantıları, ev ev, sokak sokak ve mahalle mahalle sürecek. 

 

DBP Parti Meclisi (PM) üyesi Nuri Deniz, örgütlenme çalışmalarına duyulan ihtiyaç, çalıştayda ortaya çıkan sonuçlar ve yapacakları çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

 

‘ÖRGÜTSEL OLARAK HAZIR OLANLAR, SONUCU BELİRLER’

 

Dünyada ve bölgede birçok gelişmenin yaşandığına dikkat çeken Deniz, “Rusya-Ukrayna savaşı, Filistin-İsrail-Lübnan çatışması bu gelişmelerden bir kaçıdır. Küresel, bölgesel, yerel güçler ve devletler bu yeni gelişmelere göre politik, siyasi, askeri ve ekonomi durumlarını yeniden ele alıp, değerlendirdi. Kendini yeni gelişmelere göre konumlandırdı. Kapitalist Modernite 3’üncü dünya savaşını olabildiğince uzatarak, kendi ömrünü uzatmaya çalışıyor. Bölgesel ve despotik yerel devletler ise bu konjektörde yaşanan siyasi boşluklardan faydalanarak, kendi hedeflerini gerçekleştirmek istemektedirler” dedi. 

 

Bu süreci “kaos aralığı” olarak tanımlayan Deniz, “İçinde çeşitli fırsatlar ve riskler barındıran, avantaj ve dezavantajlar barındıran bir süreçtir. Bu süreçte örgütsel olarak kendini hazır hale getiren güçler sonucu belirleyecek güçler olacaktır. 2014’ten itibaren AKP-MHP Kürt hareketine, demokratik-sosyalist güçlere karşı bir saldırı konsepti devreye koydu. Başta tecrit olmak üzere, siyasilerin hapsedilmesi, belediyelere kayyım atanması, sivil toplum örgütlerinin kapatılması ve binlerce insanın işten atıldığı bir süreç başlatıldı. Devlet ve devlet zihniyeti örgütlü toplumun yapabileceklerini en çok bilen yapılardır. Dolayısıyla kendine karşı gerçekleştirilebilecek hiçbir örgütsel mücadele istemez. Kendi dışındaki mevcut örgütler ve örgütsel yapıları tehdit olarak görüyor. Bu nedenle de bütün öz yönetim kurumlarını tasfiye etmeyi amaçladı” diye konuştu. 

 

ÖZEL SAVAŞ POLİTİKALARI

 

Çalıştay da yürütülen tartışmalarda örgütlenmede yaşanan güncel, yapısal nedenlerin tartışıldığı ifade eden Deniz, “Bu kapsamda yürütülen özel savaş politikalarını da ele aldık. Birçok alanda örgütlenme zayıflıkları ya da örgütlenmenin hiç olmadığı ortaya çıktı. Bu kapsamda il, ilçelerde, sokaklarda ve mahallelerde örgütlenmenin yeniden yapılması yönünde bir kararlılık ortaya çıktı. İktidar toplumu baskı ve tahakküm altında tutmak için karşısında örgütlü bir güç istemiyor. Kurdistan’da örgütlülüğün dağıtılması için özelde gençlik ve kadın başta olmak üzere bir bütünen topluma yönelik özel savaş politikaları devreye konuldu. Alternatifsiz bırakılan gençliğin akın akın yurtdışına gittiği, kendi dili ve kültüründen uzaklaştığı, fuhuş ve uyuşturucu benzeri politikalarla siyasetten uzaklaştırıldığını görüyoruz. Son dönemlerde Kurdistan’da ailelerimiz arasında çok küçük sorunlarda dahi şiddet olaylarının yaşandığını görüyoruz. Bu da halkımızın birliğine ve bütünlüğüne yönelik saldırılar ve politikalardır” diye konuştu.  

 

Bu duruma karşı gençliği örgütlenme seferberliğine dahil olmaya davet eden Deniz, “Gençlik her zaman mücadelemize öncülük etmiştir. Demokratik siyasetimizin de hala dinamosudur. Gençlik dinamik ve değişimden yana bir güçtür. Yeni yaşamın demokratik temelde örgütlenmesi için gençlik olmazsa olmaz mahiyetindedir. Gençliği de siyasetimizde yer almaya, öncülük etmeye çağırıyoruz” dedi.

 

‘ÖRGÜTLENME KONFERANSI’ YAPILACAK

 

Örgütlenme çalışmalarının Türkiye ve Kurdistan’da nüfus yoğunluğu esas alınarak, 12 bölgede gerçekleştirileceğini ifade eden Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buralarda siyasi partiler, kurumlarla birlikte bir bütünen örgütlenmeyi güçlendirme, bulunmadığımız alanlarda yeniden örgütlülüğümüzü geliştirmeyi hedefliyoruz. Bölgelerde kendi içerisinde bu çalışmaları sokak, mahalle, il, ilçe düzeyinde planlamalarla yürütecek. Çalıştayda örgütlenme konferansı kararı alındı. Çalışmalar kapsamında halk toplantıları da alınacak. Halkın talepleri, önerileri de örgütlenme konferansına taşınarak, kararlaştırılacak. Çalışmalar sonucu olarak 4 ay sonra ‘örgütlenme konferansı’ gerçekleştireceğiz. Tüm halkı örgütlenme seferberliğine katılmaya davet ediyoruz.” 

 

MA / Berivan Altan

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version