Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Önder, Nasıroğlu ile görüştü: Ön mutabakat zemini hazırlandı


ANKARA – Meclis Grup Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Fernas işçileri için Ferhat Nasıroğlu ile görüştü ve bir ön mutabakat zeminin hazırlandığını söyledi. 

 

Manisa’nın Soma ilçesinde AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait olan Fernas Madencilik’te çalışırken Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na (Bağımsız Maden İş) üye oldukları için işten çıkarılan madenciler, Ankara’ya taşıdıkları eylemlerini 14’üncü gününde Kurtuluş Parkı’nda sürdürüyor. 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri, Ömer Faruk Hülakü, Gülderen Varlı, Özgül Saki, Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Kamuran Tanhan ve Ankara İl Örgütü işçilerle gece boyunca dayanışmasını sürdürdü.

 

ÖNDER, NASIROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ  

 

Bu sırada Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, işçilerin durumuna ilişkin Ferhat Nasıroğlu ile Meclis’te bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından durumu işçilerle konuşmak için Kurtuluş Parkı’na gelen Önder, görüşme sonrası basın açıklaması gerçekleştirdi. 

 

‘İŞÇİLER KENDİ İRADELERİYLE BELİRLEYECEKLER’

 

Önder, başından beri işçilerin yanında durmaya çalıştıklarını söyleyerek, “Fakat gelinen noktada bir tıkanıklık vardı. İşçi arkadaşlar benden ricacı oldular bu tıkanıklığı aşmak için. Onların çizdiği çerçeveyi muhataplarına aktardım. Bu tıkanıklığı aşma noktasında önemli bir mesafe kat ettik. Maden bölgesinde işçilerle görüşeceklerini, kimseyi mağdur etmeyeceklerini, karşılıklı mutabakatla bu süreci halis bir sonuca ulaştıracaklarını söylediler. Biz işçiler adına pazarlık yürütecek ya da şartları konuşacak bir çerçevenin içerisinde değiliz. Sadece onların yanında durarak seslerini duyurmakla sınırlıyız. Bu anlamda bir ön mutabakata sağlanmış duruyor. Gerisini işçi arkadaşlar kendi iradeleriyle belirleyecek” dedi. 

 

İşçilerden Eyüp Can, “Sırrı Süreyya Önder bu işe dahil olduğunda bu işi başarabileceğini düşünüyorduk. Bunda da yanılmadığımızı gördük. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

‘ÇABAMIZ ONURLU BİR MÜZAKERE ZEMİNİ OLUŞSUN DİYEYDİ’

 

Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu da Önder’in hasta olmasına rağmen burada olduğunu hatırlatarak teşekkür etti. Aksu, “Görüşmesinin içeriklerini bize iletti. Birazdan biz de değerlendireceğiz. Kendisi aracı bir konum almayı reddeden bir tutumla bu sürece dahil oldu. Öncesinde de başka insanların devreye girmesi için de çabası oldu onun için de teşekkür ederiz. Bütün çabamız onurlu bir müzakere zemini oluşsun diyeydi. İşin diplomasi boyutu da çok zorlu oldu. Biz değerlendirmemizi yapacağız, kendisine çok teşekkür ederiz” diyerek sendika hesapları üzerinden kararlarını açıklayacaklarını bildirdi. 

 

İşçiler DEM Partilileri, “Güle güle dostlar yine bekleriz” diyerek uğurladı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version