Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

On binlerce insan, Gazze ve Lübnan’a destek için dünyanın dört bir yanında sokaklara döküldü

On binlerce insan, Gazze ve Lübnan’a destek için dünyanın dört bir yanında sokaklara döküldü


İsrail’in Filistin topraklarına saldırısı birinci yılını doldurmak üzereyken binlerce protestocu Cumartesi günü dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde Gazze ve Lübnan’da ateşkes çağrısıyla yürüdü.

Dünya çapında planlanan bir gösteri dalgasını başlatan Filistin yanlıları, Gazze’de yaklaşık 42 bin kişinin ölümüne neden olan çatışmanın sona ermesini talep etmek üzere Avrupa, Afrika ve Amerika’daki şehirlerde bir araya geldi.

İsrail’in Lübnan’da bir kara operasyonu başlatması ve İran’ın bu hafta fırlattığı füzelere karşılık verme sözü vermesiyle birlikte çatışmanın daha geniş çaplı bir savaşa dönüşmesinden endişe ediliyor.

7 Ekim’in yıldönümünde hem İsrail’i hem de Filistinlileri destekleyen gösteriler aynı anda gerçekleşecek.

ABD, Fransa, İngiltere, İtalya…

Beyaz Saray’ın önünde düzenlenen eylemde, binlerce insan Filistin ve Lübnan’a destek mesajı verdi, Netanyahu hükümetine tepki gösterdi.

Roma’da binlerce kişinin katıldığı Filistin yanlısı bir protesto, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla kullanan polise şişe ve havai fişek fırlatmasıyla şiddete dönüştü. AFP muhabirleri en az bir polisin yaralandığını ve iki göstericinin gözaltına alındığını söyledi. Göstericiler “İsrail bir suç devletidir!” diye bağırdı.

Berlin’de polis, yaklaşık 650 kişinin katıldığı İsrail yanlısı bir anma töreninde hakaretler yağdıran 26 kişiyi gözaltına aldığını açıkladı. Polis, Filistin yanlısı bir gösteriye Almanya’nın başkentinde 1,000’den biraz fazla protestocunun katıldığını söyledi.

Londra’daki “Filistin için Ulusal Yürüyüş ‘te ’sivilleri bombalamayı durdurun” sloganlarına “Lübnan’dan elinizi çekin” sloganları eşlik etti. Londra’daki miting büyük ölçüde barışçıl geçti.

İrlanda’nın başkenti Dublin’de birkaç yüz kişi Filistin bayrakları sallayarak ve sloganlar atarak sokaklara döküldü ve ateşkes çağrısı yaptı.

Fransa’da da binlerce kişi Paris, Lyon, Toulouse, Bordeaux ve Strasbourg’da Filistinlilerle dayanışma için yürüdü.

Madrid’de yaklaşık 5 bin kişi Filistin yanlısı bir protestoya katıldı ve “İsrail’i Boykot Et” gibi mesajlar içeren pankartlar taşıdı.

İsviçre’nin Basel kentinde de Filistin yanlısı bir gösteriye binlerce kişi katıldı.

Yunanistan’da ise yüzlerce Filistin yanlısı gösterici Atina’daki İsrail büyükelçiliğine yürüdü.

Protestolar Güney Afrika’da da vardı.  Cape Town’da yüzlerce kişi parlamentoya yürüyerek slogan attı: “İsrail ırkçı bir devlettir” ve ‘Hepimiz Filistinliyiz’.

Latin Amerika ülkesi Venezuela’da yüzlerce Filistin yanlısı gösterici dev bir Filistin bayrağı taşıyarak Birleşmiş Milletler’in Venezuela’daki merkezinin önünde protesto gösterisi düzenledi. Göstericiler, Filistinlilere yönelik “soykırıma” son verilmesi çağrısında bulunan bir dilekçeyi BM’ye teslim etti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version