Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Okullarda nasıl olur da “kaçak işçi” çalıştırır, böyle devlet mi olur!

Okullarda nasıl olur da “kaçak işçi” çalıştırır, böyle devlet mi olur!


Serbest Görüş Haber Merkezi

Gazeteci Fatih Altaylı, okullarda yaşanan temizlik sorunu sonrası alınacağı açıklanan 60 bin temizlik işçisi konusunda, sigortasız işçi çalıştırıldığını yazdı. 

Altaylı, bugünkü yazısında, okullara İŞKUR üzerinden alınan temizlik işçileri hakkında kendisine gelen bir mektubu paylaştı. 

“Kamu nasıl olur da sigortasız, sosyal güvenliksiz, bir anlamda ‘kaçak işçi’ çalıştırır. Böyle devlet mi olur! Anlaşılan o ki, MEB sadece okulları değil, devlet anlayışımızı da pisletmiş” diyen Altaylı’ya gelen mektup şöyle:

“Fatih Bey merhaba, 

Size iletmek istediğimiz önemli bir husus var. Belki bilginiz vardır. Eğitim kurumlarına okulların temizlik işlerini yapması için İŞKUR üzerinden İş Gücü Uyum Planı adı altında haftada 3 gün yevmiye usulü çalışacak elemanlar alındı ve bu kişiler devlet kurumunda sigortasız çalıştırılıyorlar. İlgili milli eğitim müdürlükleri ve İŞKUR ‘Sigorta yapılmayacak’ diyor. Bu insanlar çalışırken başlarına bir iş kazası gelse sorumlusu kim olacak. İhtiyaç sahibi insanlar günlük sadece 560 TL’ye okullarda sigortasız çalıştırılıyor. Haftada 3 gün.

Dahası bu şekilde çalışmaya fazla talep olmadığı için, panikle eski usul asgari ücretli ve sigortalı personel de aldılar. Adaletsizliğe bakar mısınız aynı yerde, aynı işi yapan biri sigortalı asgari ücretli çalışırken, diğer kişi aylık 7 bin TL’ye sigortasız çalıştırılıyor. Böyle bir çalışma sistemi böyle bir adalet nerde var üstelik devlet kurumunda.

Lütfen sesimiz olun bu durumun dile getirilmesi gerekiyor.”

Yazının tamamı için tıklayın. 


 

 

Exit mobile version