Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Öğrenciler, katledilen kadınlar için hükümete seslendi: “Koruma, yargıla!”

Öğrenciler, katledilen kadınlar için hükümete seslendi: “Koruma, yargıla!”


Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner’in katledilmesi İstanbul’daki bazı üniversitelerde protesto edildi. İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt girişinde toplanan öğrenciler, “Yaşamak istiyoruz, adalet istiyoruz!” diye haykırdı. “Koruma, aklama! Yargıla!” sloganı atan öğrenciler, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını istedi. Medipol Üniversitesi öğrencileri ortak bir çağrıyla, Semih Çelik tarafından katledilen üniversitenin öğrencisi Ayşenur Halil için bir araya geldi.

Saat 15.00 sıralarında İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt kapısında toplanan öğrenciler “Yaşamak istiyoruz, Adalet istiyoruz” sloganları attı. “Koruma, aklama, yargıla!” diye bağıran öğrenciler, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını istedi. Erkek öğrencilerin de destek verdiği eylemde, son dönemde katledilen kadın ve çocukların isimleri okundu. İsimler okunurken, kalabalıktan “Yaşıyor!” şeklinde karşılık verildi.

İstanbul Üniversiteli Kadınlar adına basın açıklamasını Sena Akay okurken, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Katillerden hesabı kadınlar soracak”, “Asla yanlız yürümeyeceksin”, “Geceyi de sokakları da meydanları da terk etmeyeceğiz”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” ve “Susma, sustukça sıra sana gelecek” sloganları atıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi başta olmak üzere İstanbul’da diğer bazı üniversitelerde de öğrenciler, öldürülen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil için eylem yaptı. Yıldız Teknik Üniversitesi yemekhanesi önünde toplanan öğrenciler, Rektörlük önüne yürüdü. “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Katiller tek tek hesap verecek”, “Kadın Cinayetleri Politiktir”, “Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner isyanımızdır” sloganları atan öğrenciler, “Sokaklarda ve kampüslerde adalet istiyoruz. İstanbul’un dört bir yanında ayaktayız. Genç kadınların her gün öldürülmesine alışmayacağız, susmayacağız. Adalet istiyoruz, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” açıklamasını yaptı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version