Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Öcalan’dan ilk mesaj: ”Süreci hukuki ve siyasi zemine çekecek güce sahibim”

Yandaş gazeteci Hande Fırat: ”İmralı ziyareti için Ömer Öcalan’a izin verildi”


İmralı’da tecrit altında tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşene DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Öcalan’ın mesajını iletti. Abdullah Öcalan, “Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’ı TBMM’de konuşma yapmaya davet etmesinin ardından yeni bir gelişme yaşandı.

43 aydır tecrit edilen Abdullah Öcalan ile İmralı Ada Cezaevi’nde dün (23 Ekim) görüştüğünü duyuran DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, X Hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

”Bu ziyaret aile görüşmesi kapsamında gerçekleşti. Sayın Öcalan görüşmede genel siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kamuoyuna şu mesajın iletilmesini istedi: “Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim.” Sağlığı iyiydi ve herkese çok selamı vardı.”

23 Ekim tarihinde İmralı Ada Hapishanesi’de Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdim.

Bu ziyaret aile görüşmesi kapsamında gerçekleşti. Sayın Öcalan görüşmede genel siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kamuoyuna şu mesajın iletilmesini istedi: “Tecrit devam…

— Ömer ÖCALAN (@omerrocalan) October 24, 2024

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version