Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Netanyahu, Hamas lideri Yahya Sinvar’ın öldürüldüğünü açıkladı: “Bugün hesabı kapattık!”

Netanyahu, Hamas lideri Yahya Sinvar’ın öldürüldüğünü açıkladı: “Bugün hesabı kapattık!”


Hamas’ın lideri Yahya Sinvar’ın İsrail’in düzenlediği bir saldrıda hayatını kaybettği öne sürüldü. İsrail ordusundan yapılan ilk açıklamada Sinvar’ın ölme ihtimalinin araştırıldığı belirtildi. İsrail Dışişleri Bakanı Katz ise akşam saatlerinde yaptığı açcıklamadı, Hamas lideri Sinvar’ın öldürülğünü duyurdu. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘Hamas lideri Yahya Sinvar’ın öldüğünü’ söyledi ve “Bu, savaşta önemli bir an. Bugün hesabı kapattık. Bugün kötülüğe bir darbe vuruldu ancak görevimiz henüz tamamlanmadı.” ifadelerini kullandı. Sinvar, Haniye’nin ölümünün ardından Hamas’ın yeni lideri seçilmişti.

Filistin’in Gazze Şeridi’ni yöneten İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) lideri Yahya Sinvar’ın, İsrail’in dün gece düzenlediği saldırıda hayatını kaybettiği açıklandı. Reuters haber ajansının konuştuğu Hamas kaynakları, Gazze’den gelen işaretlerin Sinvar’ın öldüğünü gösterdiğini söyledi. İsrail polisinden yapılan açıklamada, Gazze’deki saldırıda öldürülen 3 Filistinlinin cesetleri üzerinde inceleme yapıldığı, DNA incelemesinin sürdüğü aktarıldı.

Daha sonra açıklama yapan İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Gazze’ye düzenlenen saldırıda Yahya Sinvar’ın hayatını kaybettiği söyledi. Katz, “Yahya Sinvar, bugün İsrail askerleri tarafından öldürüldü.” dedi. İsrail ordusunun açıklamasında da Sinvar’ın öldüğünü belirtildi. Açıklamada, Gazze Şeridi’nin güneyinde öldürülen 3 Filistinlinin arasında Sinvar’ın olduğunu doğrulandığı ifade edildi.

Sinvar, Hamas’ın bir önceki lideri İsmail Heniyye’nin 31 Temmuz’da İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğramasının ardından göreve gelmişti. Hamas’tan 3 Ağustos’ta yapılan açıklamada, suikasta uğrayan Siyasi Büro Başkanı Heniyye’nin yerine geçecek yeni ismi belirlemek için istişarelere başlandığını duyurulmuş, 6 Ağustos’ta ise Yahya Sinvar’ın göreve geldiği açıklanmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version