Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

NEPAL | Sel ve heyelanlarda en az 190 kişi hayatını kaybetti

NEPAL | Sel ve heyelanlarda en az 190 kişi hayatını kaybetti


PRAKASH MATHEMA / AFP

Dünyanın en yüksek 10 dağından 8’ine ev sahipliği yapan Asya ülkesi Nepal, aşırı yağışların yol açtığı sel ve heyelanlar sonucunda büyük felaket yaşıyor. Şu ana kadar 200’e yakın kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Polis, Nepal’de günlerdir aralıksız yağan yağmurun şiddetli sellere yol açması ve başkent Katmandu çevresindeki yoğun nüfuslu bölge de dahil olmak üzere ülke çapında büyük toprak kaymalarını tetiklemesinin ardından 193 kişinin öldüğünü açıkladı.

Muson yağmurları yüzlerce evi yıktı, köprüleri uçurdu, elektriği kesti ve ağaçları devirdi; kurtarma ekipleri bazıları enkaz altında, bazıları da çatılarda mahsur kalan insanlara ulaşmaya çalıştı.

Yetkililer, 100’den fazla yaralı ve onlarca kişinin hala kayıp olması nedeniyle ölü sayısının artmasını beklediklerini söyledi.

Everest Dağı’na ev sahipliği yapan Nepal, dağlık arazisi ve şiddetli muson yağmurları nedeniyle toprak kaymalarına ve sellere yatkın bir bölgede bulunuyor.

Ancak iklim değişikliği, hava olaylarını daha tehlikeli ve ölümcül hale getirerek eriyen buzullar nedeniyle sık sık sel baskınlarına neden oldu.

Aynı zamanda, ülkedeki hızlı kalkınma ve gelişigüzel yapılaşma, doğal afetlerde can kaybını yükseltti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version