Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Müebbet alan Hizbullah üyesi ‘Beni FETÖ yargıladı’ dedi, tazminat kazandı

Müebbet alan Hizbullah üyesi ‘Beni FETÖ yargıladı’ dedi, tazminat kazandı


Yargıtay tarafından müebbet hapis cezası onanan ve daha sonra yeniden yargılama sonucu beraat eden Hizbullah üyesi Şakir Kaçmaz, haksız yere tutuklandığı gerekçesiyle açtığı davada 844 bin 832 lira tazminat kazandı.

Beraat kararının kesinleşmesinin ardından Hazine aleyhine tazminat davası açan Kaçmaz, gözaltına alındığı tarihten itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu. Mahkeme, Kaçmaz’a toplamda 844 bin 832 lira ödenmesine hükmetti. Ancak istinaf mahkemesi, tazminat miktarını fazla bularak kararı bozdu.

Sözcü’nün haberine göre, 15 Şubat 2000 tarihinde Van’da Hizbullah terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda, özel harekât polisleri Naci Akçay, Mehmet Ünver, Mehmet Vahit Uslu, Mustafa Kemal Açıkgöz ve Harun Karabulut hayatını kaybetti. Operasyon kapsamında 11 Hizbullah üyesi yakalandı. Bu kişiler hakkında Van Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

YARGITAY CEZAYI ONAMIŞTI

Yakalanan tetikçiler suçlarını itiraf etti. Yargılama sonucunda, aralarında Şakir Kaçmaz’ın da bulunduğu 11 Hizbullah üyesi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı ve bu karar Yargıtay tarafından onandı.

YENİDEN YARGILAMA TALEP ETTİLER

2019 yılında “adil yargılanmadıkları” gerekçesiyle yeniden yargılama talebinde bulunan hükümlüler, infazları durdurularak tahliye edildi ve delil yetersizliğinden beraat ettiler. Mahkeme, önceki yargılama sürecinde görev alan bazı hakim ve savcıların “FETÖ’den ihraç edildiğine” dikkat çekti.

Beraat eden Şakir Kaçmaz, haksız tutukluluk nedeniyle Hazine aleyhine tazminat davası açtı. Kaçmaz bu davadan 844 bin 832 lira maddi ve manevi tazminata hak kazandı. Ancak istinaf mahkemesi, tazminat miktarının fazla olduğu gerekçesiyle kararı bozarak yeniden hesaplama yapılmasını istedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version