Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MSB’den Lübnan’daki tahliyeye ilişkin açıklama: “İki gemimiz Lübnan’a ulaştı”

MSB’den Lübnan’daki tahliyeye ilişkin açıklama: “İki gemimiz Lübnan’a ulaştı”


Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Lübnan’dan tahliye için gönderilen gemilerdeki 300 ton insani yardım malzemesinin Lübnan halkına teslim edileceğini bildirdi.

MSB’den yapılan açıklamada, İsrail’in saldırıları sonucu Lübnan’dan ayrılmak isteyen vatandaşların tahliyesi için yola çıkan Deniz Kuvvetlerine ait iki geminin Lübnan’a ulaştığı kaydedildi. İki çıkarma gemisine tahliye ve yardım malzemesi ulaştırma, dört gemiye ise refakat ve koruma görevi verildiği bilgisi paylaşılan açıklamada, “Beyrut’a ulaşan gemilerimizde yer alan 300 ton insani yardım malzemesi, dost ve kardeş Lübnan halkına teslim edilecek. Tahliye görevinde öncelikle vatandaşlarımız olmak üzere devletimizden talepte bulunan yabancı ülke vatandaşlarının da Lübnan’dan tahliyesi güvenli şekilde gerçekleştirilecek. İsrail’in saldırıları sonucu Lübnan’dan ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın tahliyesi için Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları üzerine yola çıkan Deniz Kuvvetlerimize ait iki gemimiz Lübnan’a ulaştı. İki adet çıkarma gemimize tahliye ve yardım malzemesi ulaştırma, dört adet gemimize de refakat ve koruma görevi verildi. Beyrut’a ulaşan gemilerimizde yer alan 300 ton insani yardım malzemesi, dost ve kardeş Lübnan halkına teslim edilecek. Tahliye görevinde öncelikle vatandaşlarımız olmak üzere devletimizden talepte bulunan yabancı ülke vatandaşlarının da Lübnan’dan tahliyesi güvenli şekilde gerçekleştirilecek.” ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları ise devam eden tahliye operasyonuna ek olarak, havayoluyla dönmek isteyen Türkiye vatandaşları için charter uçağının da ayarlandığını bildirdi. Ön başvuruların toplanacağı, yeterli sayıya ulaşılması halinde belirli bir ücret karşılığında uçuş tarihi ve sayısının belirleneceği aktarıldı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version