Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Metin Cihan: Filistinliler güya bizden milyonlarca dolarlık çelik almış

Metin Cihan: Filistinliler güya bizden milyonlarca dolarlık çelik almış


İsrail’in Filistin ve Lübnan’a yönelik saldırıları devam ederken, Nisan ayında getirilen ‘yasağa’ rağmen Türkiye’nin İsrail’le ticaret yaptığına yönelik iddialar gelmeye devam ediyor.

”İsrail ordusunun çelik ihtiyacını karşılamaya devam ediyoruz”

Uzun süredir Türkiye’nin İsrail’le ticaretini araştıran gazeteci Metin Cihan, X hesabından yaptığı ticari ilişkilere dair iddiaları X hesabından yayınladı.

TRT’nin yaptığı “Çelik sektörünün ihracatı 1,4 milyar doları aştı” başlıklı haberi paylaşan Cihan, “İsrail ordusunun çelik ihtiyacını karşılamaya devam ediyoruz ama gümrük evrakına yalandan Filistin diye kaydediyoruz ve TRT ‘çelik ihracatında en fazla artış Filistin’e’ diye utanmadan haber yapıyor” dedi.

”Filistinliler güya bizden milyonlarca dolarlık çelik almış”

Metin Cihan, şöyle devam etti:

“%30930 artış olmuş. Geçen sene 156 bin dolar ihracat tutarı bu sene 68 milyon dolar olmuş. Açlıkla boğuşan, bombalar altında hayatta kalmaya çalışan Filistinliler güya bizden milyonlarca dolarlık çelik almış. Bize bunu yedirmeye çalışıyorlar.

Özetle, İsrail ordusuna çelik tedarikçiliğimiz 1 yıldır kesintisiz devam ediyor. Üstelik, öyle bir alçaklık ki, bunu gizlemek için Filistin’i kılıf olarak kullanıyorlar.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version