Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meta, Haniye paylaşımını geri yükledi

Meta, Haniye paylaşımını geri yükledi


Serbest Görüş Haber Merkezi

Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Instagram’da sansürlenen Haniye mesajı için itiraz etti. İtirazı sonucu paylaşım geri yüklendi.

Meta’nın yanlışını kabul etmesini önemli bulan Akdeniz, “Meta’nın sansür kararlarıyla ilgili olarak da Gözetim Kuruluna daha fazla başvuru yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Hamas’ın siyasi bürosunun başındaki İsmail Haniye, İran’ın başkenti Tahran’da kaldığı konukevinde geçen çarşamba günü sabaha karşı gerçekleşen patlama sonucunda korumasıyla birlikte ölmüştü.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 31 Temmuz’da şu paylaşımı yapmıştı: “Heniye’nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram’ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir.“

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Instagram’a erişimi 2 Ağustos’ta engellemişti. Uraloğlu, ”toplumsal hassasiyetler sebebiyle” gereken müdahaleyi yaptıklarını söylemiş, Instagram’ın kapatılma gerekçesi olarak katalog suçlar çerçevesine uyulmamasını göstermişti. Ancak bu katalog suçların ne olduğunu detaylandırmamıştı.

Sekiz gün kapalı kalan Instagram cumartesi akşamı 9 sularında açıldı. Uraloğlu, X hesabından canlı yayın yaparak Instagram’la anlaştıklarını duyurdu.

Instagram’ın açılmasının üzerinden üç gün geçti ancak platformun çatı şirketi Meta yetkililerinden anlaşmaya dair bir açıklama gelmemişti.

Instagram açıldıktan sonra Fahrettin Altun’un Haniye paylaşımı geri gelmişti. Akdeniz de Altun’un Haniye mesajını hesabında paylaşmıştı ama Instagram anında kaldırmıştı. Bunun üzerine Akdeniz konuyu Gözetim Kurulu’na taşıdı.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version