Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mersin’de KYK yurdu önünde tecavüz iddiası öğrencileri ayaklandırdı


Mersin’de KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan iki kız öğrencinin cinsel tacize uğradığı iddiası öğrencileri ayağa kaldırdı. Yurtlarda kalan yüzlerce öğrenci protesto gösterisi düzenlerken Mersin Valiliği iddianın doğru olmadığını açıkladı.

Müfide İlhan Kız KYK Yurdu’nun önünde iki kız öğrenciye tecavüz girişiminde bulunulduğu iddiası öğrencilerde infiale neden oldu.

Okulun WhatsApp grubunda paylaşılan bir mesajda, “Arkadaşlar, Müfide İlhan’dan iki kadın arkadaşımıza tecavüz girişiminde bulundu bir erken. Hem de yurdun önünde. Tacizi, tecavüzü engellemesi gerekenler, bizi engellemeye çalışıyorlar. Herkesi dışarıya çağırıyoruz. Polisler bizim güvenliğimizi sağlayacağını; yurt yönetimi artık erkeklerin elini kolunu sallayarak yurda giremeyeceğini söylüyor. Bunların asla olmadığını biliyoruz. Hepinizi dışarı çağırıyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Mersin kyk yokuşunda zatn sürekli göz taciziyle laf atmalarla karşılaşyorz ve bunu yurdun önünde yaşıyorz bizi koruması gereken ama oturmaktn başka birşey yapmayan güvenliğin önünde hiçbirimiz güvende değiliz yönetim sıcak evlerinde uyurken biz sapıklardan uyuyamıyorz #mersinkyk https://t.co/B87aRxcSuY pic.twitter.com/8D3TSCX54m

— dilhun🫧 (@dilhunausten) October 9, 2024

Tecavüz iddiası üzerine dün gece çok sayıda öğrenci sokağa çıktı. Yurt önünde toplanan öğrenciler “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” ve “Susma, sustukça sıra sana gelecek” gibi sloganlar attı. ‘Başıboş hayvanları değil, başıboş psikopatları sokaktan toplayın’ şeklinde döviz taşıyan öğrenciler yetkililerden can güvenliklerinin sağlanmasını istedi.

O kız o arabadan kendini kurtaramasaydı yaşanacak olan senaryo belli ama hala durumu yumuşatmaya çalışan yorumlar görüyorum, bir suça teşebbüs etmek o suçun işlenmesiyle eşdeğerdir, uygun şartları sağlayamamaları durumu hafifletmiyor #mersinkykpic.twitter.com/KuAn4lwgHi

— Lilith ☘️ (@freaklilith_) October 9, 2024

VALİ İDDİAYI YALANLADI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yurtta kalan kız öğrencinin cinsel saldırıya uğradığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Pehlivan, Valilik’te yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu’na gidiş güzergahındaki iki kadın öğrenciye bir araçtaki iki erkek tarafından uygunsuz ve rahatsız edici sözler söylendiği iddiasıyla 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar geldiğini belirtti.

İhbar üzerine emniyet birimleri ve yurtta görevli ekiplerin hızla hareket edip olay yerine intikal ettiğini dile getiren Pehlivan, “Öğrencilerle birebir yapılan görüşmelerde, sosyal medya mecralarında iddia edildiği gibi herhangi bir mağduriyet veya şikâyet konusu bildirilmemiştir. Sosyal medya paylaşımlarından etkilenerek yurdun dışında toplanan öğrencilerimiz, iddiaların asılsız olduğunun anlaşılması üzerine kaldıkları yurtlarına dönmüştür” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version