Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mehmet Öcalan: Bahçeli’nin bir hesabı var, umarım herkes bu hesaptan faydalanır

Öcalan’ın kardeşinden ‘Bahçeli’ yorumu: ‘Samimi bulmuyorum’


MHP lideri Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan için, “Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın” açıklamasına yanıt veren Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, “Konuşmalar samimi, yani eğer bu bir girişimse. Zannederim Bahçeli’nin bir hesabı var. Umarım ki herkes bu hesaptan faydalanır” dedi.

Mehmet Öcalan, “İki hafta üst üste Devlet Bahçeli bu konuyu ortaya atıyor. Bunu bilemiyorum, bir adımdır. Ne şekilde şekillenecekse, bilemiyorum. Umarız ki güzel şekilde olur. 4 senedir Abdullah Öcalan’dan bir ses çıkamıyor, tecritte. Avukatlarıyla her taraf kesilmiştir. Bilmiyorum belki adada konuşuyor. Bilemiyoruz. Umarım herkes için güzel bir şeyler olabilir. Kimse kimseyi aldatmasın. Demokratik şekilde güzel bir barış olsa biz de buna seviniriz. Neyin ne olacağı belirsiz. Umarım ki güzel olur” ifadelerini kullandı.

‘TEK TARAFLI OLURSA ZOR’

“Abdullah Öcalan ile görüşmeniz halinde Bahçeli’nin çağrısına olumlu mu olumsuz mu yanıt vermesini isterdiniz?” sorusuna Öcalan, şu yanıtı verdi:

“Eğer toplum için bir katkısı varsa olumlu olur. Olumsuzunu düşünmeyiz. İnsanlar ölmesin, kan akmasın. Buna zaten geçmişte de karşıydık, şimdi de karşıyız. Demokratik bir barış olacaksa… Ama tek taraflı olursa zor olur.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version