Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meclis’te çocuklar için komisyon kurulması kabul edildi


ANKARA – Meclis’te çocuklara dair Araştırma Komisyonu’nun kurulması kabul edildi. 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), geçtiğimiz günlerde Narin Güran cinayetinin araştırılması için Meclis’e araştırma önergesi verdi.

 

Önerge, Meclis Genel Kurulu’nda görüşüldükten sonra AKP-MHP tarafından reddedildi. Bunun üzerine siyasi partiler, Danışma Kurulu’nda bir araya gelerek, çocuklara dair sorunların araştırılması gerektiği konusunda görüştü. 

 

Toplantı sonrasında AKP-MHP geri adım attı. İktidar ve muhalefet partileri, “Çocukların her türlü şiddet, ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimlerini destekleyici tedbirlerin belirlenmesi amacıyla verilen Meclis araştırması önergelerinin” birleştirilmesi üzerinde uzlaştı. 

 

Bugün Meclis’e sunulan önerge ile ilgili görüşme yapıldı. Siyasi parti temsilcilerinin konuşmaları ardından önerge oylamaya sunuldu. Önerge, tüm siyasi partilerin onayı ile Meclis’ten geçti. 

 

Önergenin kabul edilmesi sonrasında kurulacak Araştırma Komisyon’nun 3 ay çalışması ve gerekli görüldüğünde bu sürenin uzatılması da oylamaya sunuldu. Bu talep de Meclis tarafından kabul edildi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version