Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Marketlerde yeni zam dalgası: A’dan Z’ye tüm ürünlere zam geldi

İTO’nun verileri ürküttü; İstanbul’da enflasyon serisi 58 aya çıktı!


Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) resmi verilerine göre enflasyon yüzde 50’nin altına geriledi ancak market raflarındaki ürünlere zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Alışveriş için markete giden vatandaşlar, temel gıda ürünleri başta olmak üzere A’dan Z’ye tüm ürünlere gelen yeni zam dalgası karşısında ne yapacağını şaşırdı.

Ekim ayına girilmesiyle birlikte marketlerdeki etiketler de zamlı fiyatlarıyla değişmeye başladı. Ayçiçeği, zeytinyağı, süt ve süt ürünleri, un, pirinç, çay, şeker, kahve, tuvalet kâğıdı başta olmak tüm ürünlerin fiyatı zamlandı.

Türkiye gazetesinden Kaan Zenginli’nin haberine göre; market çalışanları da etiketlerin değiştirilmeye başladığını doğrularken marketler arasındaki fiyat farklılıkları da artmaya başladı. Aynı bölge, hatta caddedeki iki ayrı markette aynı ürünün fiyatında 51 lira fark olduğu görüldü.

‘GİDERLERİMİZ ARTIYOR’ SAVUNMASI

Bir zincir mağazanın bölge müdürü, zamlarla ilgili şu savunmayı yaptı:

“Üretim ve girdi maliyetlerindeki artış, depolama ve enerji giderleri raflara zam olarak yansıyor. Bu çok doğal… Ayrıca lojistik giderleri de önemli bir zam sebebi. Geçen yıla göre ciddi değişimler yok. Ancak belli gruplarda fiyatlar artıyor. Bunu yalnızca market kârı olarak görmemek gerek. Toptancı ve üreticiden gelen ürünler de zamlanıyor. Bu zamlar fırsatçılık değil, işletmelerin ayakta kalabilmesi için gerekli adımlar. Ayrıca iş yeri kiralarında da yüzde 60’ı geçen zamlar yapıldı. Bunların tamamı gider olarak ürün fiyatlarına yansıyor.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version