Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Manavgat Sulu Boya Festivali Başladı

Manavgat Sulu Boya Festivali Başladı


Manavgat Belediyesi Sulu Boya Festivali, Side Kültür Evi’nde sanatseverlerin yoğun ilgisiyle başladı. Küratör İsmail Fidan önderliğinde başlayan ve 17 Ekim’ kadar devam edecek festival, sanatın farklı yüzlerini görmek isteyenler için fırsat sunuyor. Olga Melnikova, İrina Krasnova, Hanie Jafari gibi uluslararası isimlerin yanı sıra yerel sanatçılar Güler İnceayan, Nurcan Şimşek ve Yonca Yıldırım da eserlerini sergileyecek.

Festival, toplamda 20’den fazla sanatçının katılımıyla gerçekleşiyor. Festivalde, Züleyha Aydoğdu, Akbar Akbari, Ahmet Oğraş, Ercan Paya, Ertuğrul Hepgüzel, Hicran Alioğlu, İbrahim Ünay, İsmail Fidan, Yusuf Kemal Çankaya, Levent Akça, Mahmut Dündar, Salahattin Ergüç, Sinan Balta ve Tansu Özmen de yer alıyor.

Festivalde katılımcılar, eserlerin yaratım süreçleri hakkında bilgi alma ve sanatçılarla sohbet etme fırsatı da buldu. Etkinliğin açılışında konuşan Küratör İsmail Fidan, “Sulu boya, doğanın renklerini kağıda yansıtmanın en güzel yollarından biri. Bu festivali düzenleyerek, hem sanatçıları hem de sanatseverleri bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Katkılarından dolayı belediyemize ve Belediye Başkanımız Niyazi Nefi Kara’ya çok teşekkür ederim” dedi.

‘DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Sanata ve sanatçıya destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Manavgat’tan dünyaca ünlü sanatçılar çıkarmak istediklerini söyledi. Başkan Kara, “Sanat, toplumun kültürel ve sosyal hayatında büyük bir yer tutar. Sulu boya gibi zarif bir sanat dalını desteklemek için buradayız. Bu festivali düzenleyerek, hem sanatçıları hem de sanatseverleri bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Manavgat’ımızdan dünyaca ünlü sanatçılar çıkarmak istiyoruz. Bu noktada sanata ve sanatçıya yatırım yapmaya, onlara destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Sanatçılar tarafından Side Kültür Evi’nde ortaya konulacak eserler, 17 Ekim saat 17.00’den sonra sergilenecek.

Kaynak: ANKA

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version