Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Malatya’da 5.9 büyüklüğünde deprem; can kaybı yok, 3 bina hasar gördü

Malatya’da 5.9 büyüklüğünde deprem; can kaybı yok, 3 bina hasar gördü

Kahramanmaraş depreminin vurduğu Malatya, 5.9 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Malatya’da 1, Şanlıurfa’da 1, Elazığ’da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Her hangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır.” dedi. Yerlikaya’nın açıklamasına göre, 187 kişinin depremden etkilendi. Deprem nedeniyle Malatya, Elazığ, Adıyaman, Batman ve Şanlıurfa’da okullar bir günlüğüne tatil edildi.

AFAD verilerine göre; Malatya Kale’de 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Paniğe neden olan deprem, Diyarbakır, Gaziantep, Batman, Elazığ ve çevre illerde hissedildi. Sarsıntının derinliği 10.07 kilometre olarak ölçüldü.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 10.46’da merkez üssü Malatya’nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Deprem, Diyarbakır, Gaziantep, Batman, Elazığ ve çevre illerden hissedildi. Sarsıntının derinliği 10.07 kilometre olarak ölçüldü.

Deprem sonrası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan bir açıklama geldi. X hesabından bir paylaşım yapan Yerlikaya, “Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.” ifadelerini kullandı.

Ali Yerlikaya daha sonra bir paylaşım daha yaptı. Şu bilgileri verdi: “Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerimizde AFAD ve ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir. 112 Acil Çağrı Merkezi’mize 374 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 341’i bilgi ; 33’ü de yardım amaçlı çağrıdır. Malatya’da 1, Şanlıurfa’da 1, Elazığ’da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version