Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mahkeme Nisêbîn’i yağmalayanları akladı!


MÊRDÎN – Nisêbîn ilçesinde sokağa çıkma yasağı döneminde yaşanan yağma ve hırsızlık nedeniyle yargılanan emniyet müdürleri hakkında beraat kararı verildi. 3 isme sadece “rüşvet” suçundan ceza verildi. 

 

Mêrdîn’in Nisêbîn (Nusaybin) ilçesinde 14 Mart 2016’da ilan edilen sokağa çıkma yasağı döneminde yaşanan hırsızlık ve yağma olaylarına dair açılan davanın duruşması Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dönemin İlçe Emniyet Müdürü Kadir Şen, Müdür Yardımcısı Ahmet Tuğcu, TEM Şube Amiri Ünal Uyar, polis memurları Mahmut Öztekin ve Müslüm Bozkurt, yıkım işlerinin verildiği firma sahibi Mahmut Çomoğlu, firma çalışanı Arif Kara, polisler ile yurttaşlar arasında aracılık yaptığı belirtilen Abdülkerim Sezişli’nin tutuksuz yargılandığı davada karar çıktı.  

 

“Rüşvet almak ve vermek”, “İcbar suretiyle irtikap” ve “Tehdit, denetim görevini ihmal ederek zimmet veya irtikaba neden olmak” suçlamalarıyla yargılanan bazı sanıklar, bulundukları kentlerden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Bazı sanık avukatları da duruşmada hazır bulundu. 

 

BERAAT VE CEZA 

 

Savcı, bazı isimler hakkında beraat, bazıları hakkında ise ceza talep etti. Mahkeme, dönemin İlçe Emniyet Müdürü Kadir Şen, Müdür Yardımcısı Ahmet Tuğcu, TEM Şube Amiri Ünal Uyar hakkında beraat kararı verdi. 

 

İlçede yıkım işinin verildiği müteahhit Mahmut Çomoğlu hakkındaki suçlamalar, hayatını kaybetmesi nedeniyle düşürüldü. Fırat Abdulkerim Sezişli hakkında da beraat kararı verdi. 

 

Polisler Mahmut Öztekin ve Müslüm Bozkurt hakkında “rüşvet alma” suçundan 3 yıl 4 ay, firma çalışanı Arif Kara’ya da “rüşvet verme” suçlamasıyla 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. 

 

DAVA HAKKINDA 

 

Mêrdîn’in Nisêbîn ilçesinde 2016 yılında ilan edilen ve aylarca devam eden sokağa çıkma yasağı döneminde evlere girerek, değerli eşyaları yağmalayan kişiler hakkında, yurttaşların şikayeti üzerine soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında, dönemin İlçe Emniyet Müdürü Kadir Şen, dönemin İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Tuğcu, dönemin TEM Şube Amiri Ünal Uyar, polisler Mahmut Öztekin ve Müslüm Bozkurt, ilçede yıkım işinin verildiği müteahhit Mahmut Çomoğlu, firma çalışanı Arif Kara ve Fırat Abdulkerim Sezişli hakkında dava açılmıştı. 

 

İlçede yaşanan yağma olayları nedeniyle yargılandığı bir başka davada 22 yıl hapis cezası verilen ve “kaçma şüphesi olmadığı” gerekçesiyle tahliye edilen dönemin TEM Amiri Ünal Uyar’ın yurt dışına kaçtığı tespit edilmişti.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version