Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mahatma Gandhi’nin torunundan ‘Hocaefendi’ için taziye mesajı: “Bir barış sesi sustu, insanlık için büyük kayıp”

Fethullah Gülen Hocaefendi


Fethullah Gülen Hocaefendi

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin vefatı dünyada da geniş yankı buldu. Mahatma Gandhi’nin torunu ve yazar Tsuhar Gandhi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Huzur içinde yat Fatehullah Gülen, sevdiği ülkesinden sürgünde. Başka bir barış sesi susturuldu, insanlık için büyük bir kayıp.” ifadelerini kullandı.

Yönetmen ve kadın hakları savunucusu Dr. Ranjana Kumari ise ”Öğretileri dünyanın dört bir yanında birçok kişiyi etkiledi. Huzur içinde yatsın ve mirası gelecek nesillere ilham vermeye devam etsin.” dedi.

Eski Hindistan Başbakanlık Ofisi Operasyon Direktörü, aktivist ve köşe yazarı
Sudheendra Kulkarni, de sosyal medya hesabından bir taziye mesajı yayınladı: Modern zamanların en aydınlanmış tasavvuf alimlerinden biri olan Fethullah Gülen’in artık hayatta olmadığını bilmek beni derinden üzüyor. Kendisiyle 2018 yılında ABD’nin Pensilvanya kentindeki manevi merkezinde tanışma şerefine eriştim. Takipçileri tarafından Hocaefendi (Saygıdeğer Öğretmen) olarak anılan Gülen, tüm inançlara saygı gösterilmesi gerektiğini savunuyordu. Kendisiyle yaptığım sohbette Hinduizm’e ve Hindistan’a saygı duyduğunu ve Mahatma Gandhi’ye hayran olduğunu söyledi. Onlarca kitabı ve sayısız söylemi, aşırılıkçılığı ve terörizmi teşvik etmek ve siyasi güç elde etmek için İslam’ın kötüye kullanılmasına karşı güçlü bir sestir (tıpkı kendi memleketi Türkiye’de ve diğer Müslüman ülkelerde olduğu gibi). Erdoğan onu 2016’da bir darbe düzenlemekle yanlış bir şekilde suçladı. Onun ilham verdiği Hizmet Hareketi, binlerce gönüllünün katkılarıyla dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde takdire şayan çalışmalara imza atıyor. Gülen’in, çok dinli, barışçıl ve manevi açıdan gelişen bir dünyaya İslami katkı mirasının hem Müslümanlara hem de gayrimüslimlere rehberlik etmeye devam etmesini dileriz. Elbette ki Cenab-ı Hak, onun ruhu için kendi evinde özel bir yer ayırmıştır. Saygılarımı dua ile sunuyorum.Om Şanti!”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version