Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Lübnan: İsrail saldırılarla kaçan sivillerin kullandığı yolu kapattı


HABER MERKEZİ – Lübnan Ulaştırma Bakanı, İsrail’in Suriye sınır kapısına düzenlediği saldırı nedeniyle kaçanların kullandığı yolun kapandığını söyledi.

 

İsrail güçlerinin Lübnan’a yönelik saldırıları devam ederken, Lübnan Ulaştırma Bakanı Ali Hamieh, İsrail’in bu sabah Lübnan’ın Suriye ile olan Masnaa sınır geçişine düzenlediği saldırının yüz binlerce insanın İsrail saldırılarından kaçmak için kullandığı bir yolu kapattığını söyledi. Hamieh, söz konusu saldırının Lübnan sınırları içinde, sınıra yakın bir noktaya isabet ettiğini ve 4 metre genişliğinde bir krater oluşturduğunu anlattı.

 

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) askeri sözcüsü, dün yaptığı açıklamada, Hizbullah’ın söz konusu geçişi Lübnan’a askeri ekipman sokmak için kullandığını ileri sürmüştü. IDF sözcülerinden Avichay Adraee, sanal medya platformu X (üzerinden yaptığı açıklamada, “IDF, bu silahların kaçırılmasına izin vermeyecek ve savaş boyunca yaptığı gibi eğer böyle bir durumda bırakılırsa eyleme geçmekte tereddüt etmeyecektir” ifadelerini kullanmıştı. 

 

Lübnan Ulaştırma Bakanı Hamieh, dün düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, söz konusu sınır geçişinin Lübnan devletinin yetki alanında olduğunu ifade etmişti. Lübnan hükümetinin istatistiklerine göre, çoğunluğu Suriyeli olmak üzere, İsrail’in saldırılarının devam ettiği son 10 gün içinde bu sınırı kullanarak 300 bini aşkın kişi Suriye’ye geçti. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version