Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

LÜBNAN | En az 4 hastane İsrail saldırıları nedeniyle hizmet veremiyor

LÜBNAN | En az 4 hastane İsrail saldırıları nedeniyle hizmet veremiyor


Fadel ITANI / AFP

Lübnan’daki en az 4 hastane, İsrail bombardımanının devam etmesi nedeniyle çalışmalarını askıya aldığını duyururken, kurtarma ekipleri Lübnan’ın güneyindeki İsrail saldırılarında 11 personelin öldüğünü söyledi.

Lübnan Başbakanı Necip Mikati, uluslararası toplumu İsrail’e “kurtarma ve yardım ekiplerinin bombalanan bölgelere ulaşmasına ve yaralıları taşımalarına izin vermesi” için baskı yapmaya çağırdı.

Resmi Ulusal Haber Ajansı (NNA) tarafından yapılan açıklamada, Beyrut’un güney banliyölerinin kenarındaki Sainte Therese Hastanesi’nin “büyük hasar” gördüğü ve Perşembe günü “İsrail savaş uçaklarının… tesisin çevresini” hedef almasının “hastane hizmetlerinin durmasına yol açtığı” bildirildi.

Güney Lübnan’ın İsrail sınırındaki Mais al-Jabal hastanesi, Ekim ayından bu yana “hastanenin düşman tarafından hedef alınması” ve tedarik hatları ile personele erişim sorunları gibi faktörleri gerekçe göstererek “tüm bölümlerin çalışmasının durdurulduğunu” duyurdu.

Güney Lübnan’daki Marjayoun devlet hastanesinin müdürü Mouenes Kalakesh AFP’ye yaptığı açıklamada “İsrail hava saldırısının hastanenin ana girişindeki ambulansları hedef aldığını” ve yaralıları tesise getiren sağlık görevlilerinin öldüğünü söyledi.

Sınırdan 10 kilometreden daha az bir mesafede bulunan hastanenin “personel yetersizliği ve bugünkü bombardıman nedeniyle kapanmak zorunda kaldığını” söyledi.

NNA, Bint Jbeil’deki Salah Ghandour hastanesinin arazisinin “İsrail topçu bombardımanına maruz kaldığını” bildirdi.

AFP’nin resmi rakamlara dayanarak verdiği bilgiye göre bombardımanlarda 1,110’dan fazla kişi öldü ve yetkililere göre bir milyon kişi yerinden oldu.

Lübnan Sağlık Bakanı Firass Abiad, Hizbullah ve İsrail’in geçtiğimiz Ekim ayında çatışmaya başlamasından bu yana 97 kurtarma görevlisinin öldürüldüğünü söyledi.

Bu sayı içinde sadece üç gün içinde İsrail ateşiyle öldürülen 40’tan fazla sağlık görevlisi ve itfaiyecinin de bulunduğunu belirtti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version