Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kulis: Bahçeli’nin DEM’e uzattığı elin arkasında Erdoğan’a ‘ayrılamazsın’ çağrısı var

Kulis: Bahçeli’nin DEM’e uzattığı elin arkasında Erdoğan’a ‘ayrılamazsın’ çağrısı var


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Partililerle tokalaşması ve sonrasında PKK lideri Abdullah Öcalan’a yaptığı çağrı siyasetin gündeminde. Bahçeli’nin neden böyle bir adım attığı ise merak ediliyor. Kulislere göre Bahçeli’nin bu adımının arkasında parti kurultayında yaptığı açıklama var. Parti kulislerinde “Bahçeli’nin ne yaptığını anlamak için geçtiğimiz yıl mart ayındaki kurultay konuşmasına bakın, Sayın Bahçeli o konuşmanın gereğini yapıyor” deniliyor. Bahçeli o konuşmasında Erdoğan’ın “benim için bu final, son seçimim” açıklamasına yanıt vermiş, “Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Bunun için Cumhur İttifakı olarak yanındayız” demişti.

Gazetede Duvar’ın aktardığı kulis şöyle:

“Parti kulislerinde ise bambaşka bir netlik var. “Bahçeli’nin ne yaptığını anlamak için geçtiğimiz yıl mart ayındaki kurultay konuşmasına bakın, Sayın Bahçeli o konuşmanın gereğini yapıyor” deniliyor. Bahçeli geçtiğimiz yıl gerçekleşen kurultaydaki konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart seçimlerine ilişkin, “Benim için bu bir final. Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim son seçimim” yönündeki açıklamalarını hatırlatmış, “Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a diyorum; ‘Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Bunun için Cumhur İttifakı olarak yanındayız, beraberindeyiz. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz” demişti. Bu yoruma bakılırsa Bahçeli’nin bütün çabası Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı adayı olup kazanmasını sağlamak için diyebiliriz.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Partililere uzattığı el AK Parti’de olumlu karşılandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının yanı sıra parti yönetiminden de olumlu değerlendirmeler geldi. Bahçeli’nin açıklamalarını “çok olumlu” olarak nitelendiren bir AK Parti yöneticisi bunun partiye sağlayacağı avantajları anlatırken, “Bahçeli’nin bir adım atması bizim için on adım atmamız anlamına geliyor. Özellikle Kürt seçmen açısından olumlu dönüşleri olacaktır. Oy geçişkenliği artacaktır” diyor.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version