Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kuday’ın cenazesi Mêrdîn’e getirildi


MÊRDÎN – Yaşadığı ağır sağlık sorunlarına rağmen tahliye edilmemesi sonucu cezaevinde hayatını kaybeden Abdulkadir Kuday’ın cenazesi memleketi Mêrdîn’e getirildi.

 

Metris R Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan ve yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen tahliye edilmemesi sonucu dün hayatını kaybeden ağır hasta tutsak Abdulkadir Kuday’ın cenazesi İstanbul’da yakınları ve demokratik kitle örgütleri ile siyasi parti temsilcileri tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan (ATK) alınarak hava yolu ile Mêrdîn’e gönderildi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan uçakla gönderilen cenaze Mardin Havalimanı’nda yüzlerce kişi tarafından karşılandı. 

 

SLOGANLARLA KARŞILANDI

 

Cenaze burada kitle tarafından alınarak, “Şehîd namirin” sloganı eşliğinde Kuday’ın Qoser (Kızıltepe) ilçesinde bulunan evine götürüldü. Burada ağıtlar, sloganlar ve alkışlarla karşılanan Kuday’ın cenazesi, annesi ve yakınlarından helallik alındıktan sonra defnedilmek üzere Qoser’e bağlı Tell Şîrez (Elbeyli) kırsal mahallesine doğru yola çıkarıldı. 

 

OĞLUNUN YANINA DEFNEDİLECEK

 

Cenaze Kuday’ın vasiyeti üzerine 2015 yılında DAİŞ’e karşı Kobanê’de savaşırken hayatını kaybeden oğlu Seyid Rıza Kuday (Dijwar Baran) ve yeğeni Alişer Kuday’ın (Şiyar Mazlum) yanına defnedilecek.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version