Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Küba’da tropikal fırtına: En az 6 ölü


HABER MERKEZİ –  Fırtınanın etkisini gösterdiği Küba’da, en az 6 kişi hayatını kaybetti.

 

Küba’da, geniş çaplı elektrik kesintilerinin ardından şiddetli fırtına etkili olmaya başladı. Şiddetli yağış ve rüzgarlarla etkisini gösteren tropikal “Oscar” fırtınası, ülkede en az 6 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. 

 

Küba’da ana enerji santrallerinde meydana gelen arıza sebebiyle 18 Ekim’den bu yana milyonlarca kişi elektriksiz. 

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

 

Küba Sivil Savunma Genelkurmay Başkanlığı Operasyonlar Dairesi Başkanı Argenis Perales Perez, fırtınanın Guantanamo kentine bağlı San Antonio del Sur kasabasında can kayıplarına neden olduğunu bildirdi. Fırtına ve şiddetli yağışlar nedeniyle 6 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Perez, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

 

EYLEMCİLER HALA SOKAKTA

 

Günlerce süren elektrik kesintilerinin ardından protesto eylemlerinin başladığı başkent Havana’da, fırtınanın da etkisiyle hayat durma noktasına geldi. Protestoların sürdüğü kentte, su kesintisi yaşadığını belirten eylemciler, en az bir sokağı çöp poşetleriyle kapattı.

 

ENERJİ BAKANI’NINDAN AÇIKLAMA 

 

Enerji Bakanı Vicente de la O Levy ise düzenlediği basın toplantısında, elektrik arızasının giderilmesi için aralıksız çalıştıklarını ve bugün sonuç almayı umduklarını söyledi. Fırtınanın da enerji santrallerine zarar verdiğini ifade eden Levy, “Oscar, santrallerdeki üretim bölgesini etkiledi ve bize ekstra rahatsızlık getirdi” dedi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version