Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kovid Kabusu Geri Döndü! Hızla Yayılıyor, 4 Haftada Tam 15 Bin Arttı

Kovid Kabusu Geri Döndü! Hızla Yayılıyor, 4 Haftada Tam 15 Bin Arttı


SON DÖRT HAFTADA ARTTI

Doç. Dr. Aykaç, pandemiyle ilgili ölümlerin dünya genelinde söylenilenden daha fazla olduğuna dikkat çekerken “Covid-19 pandemisinin resmi olarak başladığı günden Ekim 2024’e kadar geçen dönemde 776 milyondan fazla doğrulanmış vaka ve 7 milyondan fazla ölüm raporlandı. Bilimsel araştırmalar, pandemiye bağlı ölümlerin gerçek sayısının resmi verilerin 3 katı olduğuna işaret ediyor. Her ne kadar Dünya Sağlık Örgütü, Mayıs 2023’te, Covid-19 pandemisi için küresel acil durumu sona erdirmiş olsa da pandemi hala sona ermemiştir. Örneğin son dört haftada dünya genelinde saptanan Covid-19 olgu sayısı, bir önceki aya göre 15 bin 348 artış göstererek 251 bin 996’a ulaşmıştır. Virüs, yeni mutasyonlarla varlığını sürdürmektedir. DSÖ verilerine göre, son haftalarda en sık JN.1 varyantı etken olarak bildirilmektedir” ifadelerine yer verdi.

‘COVİD-19 NEDENİYLE HAYATİ TEHLİKE TAŞIYAN HASTALAR TEDAVİ EDİLEMİYOR’

Güncellenmiş Kovid-19 aşılarının Türkiye’de de hızla kullanıma sunulması gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr. Nilüfer Aykaç, şu şekilde konuştu:

“Pandeminin ilk döneminde kullanılan ve ülkemizde halen bulunan aşıların, genetik yapısı değişmiş yeni varyantlara karşı etkili olması beklenmemektedir. Benzer şekilde, ülkemizde Covid-19 tedavisinde etkili ilaçların hiçbiri yoktur. Bu nedenle yüksek riskli gruplar güncellenmiş aşılar ile aşılanamamakta ve Covid-19 nedeniyle hayati tehlike taşıyan hastalar tedavi edilememektedir.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version