Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kore’de tansiyon tırmanıyor: Kuzey Kore, sınırdaki kara ve demir yollarını havaya uçurdu

Kore’de tansiyon tırmanıyor: Kuzey Kore, sınırdaki kara ve demir yollarını havaya uçurdu


Kuzey ve Güney Kore arasındaki gerilim artmaya devam ediyor. Kuzey Kore, sınırını kalıcı olarak kapatacağını açıklamasından günler sonra Güney Kore sınırındaki kara ve demir yollarını imha etti. Güney Kore ordusu ise uyarı ateşleriyle karşılık verdi.

İki ülkeyi birbirine bağlayan karayolları ve demiryolları uzun süredir kapalı olmasına rağmen, Kuzey Kore devlet medyası yeni önlemlerin ulusal güvenliği koruma ve savaşı önleme amaçlı olduğunu bildirdi.

Bu yılın başlarında Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Güney Kore’yi “baş düşman” ilan etmiş ve o zamandan beri Kuzey tarafı sınıra yeni mayınlar döşeyip tanksavar bariyerleri kurmuştu. Sınır boyunca ayrıca nükleer savaş başlığı taşıyabilen füzeler konuşlandırılmıştı.

Cumartesi günü Kuzey Kore, Güney Kore’yi başkent Pyongyang’a rejim karşıtı propaganda broşürleri atmak için insansız hava araçları göndermekle suçladı. Kuzey Kore liderinin kız kardeşi Kim Yo Jong, Pazar günü daha fazla insansız hava aracı tespit edilmesi halinde “korkunç bir felaket” yaşanacağı uyarısında bulundu.

Güney Koreli yetkililer ise sınırda yaşanan son patlamalar ve yolların imhasının iki ülke arasındaki geçmişteki anlaşmaların açık bir ihlali olduğunu belirtti. Salı günkü yıkımların ardından Güney Kore ordusu tarafından yayınlanan videoda patlama ve yükselen dumanlar görüldü.

İki ülke arasında yaz aylarında da Kuzey’den gönderilen içi çöp dolu balonlar sebebiyle tansiyon yükselmişti. Kuzey Kore gönderilen çöp dolu balonların Güney’deki aktivistler tarafından gönderilen balonlara bir yanıt olduğunu açıklamıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version