Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KHK’lı Kurmay Albay, Türkiye’deki cinnet halinin düzelmesi için yapılması gerekenleri sıraladı: “Bizler bir kenara oturup bu duruma sevinecek, “oh olsun” diyecek değiliz”

KHK’lı Kurmay Albay, Türkiye’deki cinnet halinin düzelmesi için yapılması gerekenleri sıraladı: “Bizler bir kenara oturup bu duruma sevinecek, “oh olsun” diyecek değiliz”


NATO’da Türkiye’yi temsil ederken ihraç edilen KHK’lı Deniz Kurmay Albay Mehmet Dağcı, son günlerde artan şiddet olayları ile ilgili sosyal medyadan paylaşım yaptı. Durumun düzelmesi için yapılması gerekenleri madde madde açıklayan Dağcı, “Bizler bir kenara oturup bu duruma sevinecek, “oh olsun” diyecek değiliz. Vatan bizim vatanımız, insan bizim insanımız.” ifadelerini kullandı.

KHK’lı Deniz Kurmay Albay Mehmet Dağcı’nın paylaşımı şöyle:

Ülkedeki şiddet, cinnet ve perişanlığı görüp üzülmemek elde değil. Tüm bunlara zulme sessiz kalmanın sebep olduğunu bilsek de; bizler bir kenara oturup bu duruma sevinecek, “oh olsun” diyecek değiliz. Vatan bizim vatanımız, insan bizim insanımız. O açıdan bu durumun düzelmesi için, yapılması gerekenleri de sıralamak gerekiyor!

1) İktidar ne halkı, ne anayasayı, ne de haklı uyarılarımızı dinlemektedir. O yüzden halk muhalefet görevi verdiği partilerden derhal erken seçim talep etmelidir! Bu vaziyette geçen her gün, telafisi çok zor kayıplar doğurmaktadır!

2) Bu düzen artık canına tak eden herkes “adalet, eşitlik, özgürlük” temelinde birlik olmalıdır. Ülkeyi sömüren ve bu hale düşürenlerin iktidardan gitmesi birinci öncelik olmalıdır.

3) Erken seçim sonuçları halkın şu anda ortaya koyduğu değişim talebini yansıtır ise, milli bir mutabakat hükümeti kurulmalı, öncelikle yargı, emniyet ve istihbaratta kirli ve kanlı işlere karışanlar yargılanmalıdır.

4) Bağımsız mahkemeler derhal AİHM ve Anayasa Mahkemesi kararlarını yerine getirmeli, siyasi ve keyfi yere tutuklanan masum insanların özgürlükleri, işleri ve itibarları iade edilmelidir.

5) AKP iktidarı dönemindeki tüm teşvikler ve vergi tahakkukları ile ödemeleri tek tek incelenerek, milletin hakkını, hukukunu çalanlardan tek bir kuruşuna kadar zarar tanzim edilmelidir!

6) Devlet basın üzerinden elini çekmeli, millete yıllardır yalan söyleyen gazeteci kılıklı yandaşlar yerine, tarafsız, özgür, işinin hakkını veren basın öncelikli hedef olmalıdır!

7) Toplumu yıllardır bölen kin ve nefret söylemleri yasaklanmalı, birlik ve kardeşliği teşvik edecek somut adımlar atılmalıdır.

8) Derin devletin üzerine gidilip, başta terör örgütleri olmak üzere, iç ve dış bağlantıları ortaya çıkarılmalı, bu karanlık yapıdan hesap sorulmalıdır!

9) Her seviyede okulların müfredat programları, kitaplardaki içerikler incelenmeli, çocuklarımızı ilim ve bilimden uzaklaştıran, kin ve nefreti besleyen zehirli fikirlerden arındırılmalıdır!

10) Dini ve milli değerlerin sömürülmesinin önüne geçmek için halk bilinçlendirilmeli, bu değerler partiler, dernekler, dini grupların tekelinden uzak tutulmalıdır!

11) Hukuksuz bir şekilde kayyım ile el konulan şirketler sahiplerine iade edilerek, tam kapasite ile üretim ve istihdama başlamalıdır.

12) Yarım asırdır devam eden Avrupa Birliği hedefi önceliğe alınıp, üyelik süreci bir an önce tamamlanmalıdır!

13) AB ile yapılan göçmen anlaşması sona erdirilmeli, göç sorununun kalıcı çözümü için bölge ülkeleri, AB üyeleri ve diğer uluslararası kurumları harekete geçirecek politikalar geliştirilmelidir!

14) Sağlık, tarım, turizm, sanayi, eğitim politikaları Cumhuriyet’in esasları ve laik, sosyal hukuk devletinin gereklerine göre derhal yenilenmelidir!

15) Diyanet, Ordu, Yargı, Emniyet gibi kurumlarda siyasete asla ve kata izin verilmemeli, kuvvetler ayrılığı prensibi hassasiyetle uygulanmalıdır.

16) Kara para, uyuşturucu, fuhuş, kaçak, rant ve talan çeteleri devletin tüm imkanları kullanılarak dağıtılmalı, yargı ve emniyet önceliği bunların hesap vermesine vermelidir!

17) Ülkeyi terk etmek zorunda kalan tüm vatandaşların bu yeniden inşa sürecine katılmaları, bilgi, tecrübe ve donanımlarını güçlü, yaşanılır ve huzurlu bir Türkiye için kullanmaları yönünde adımlar atılmalıdır!


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version