Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KHK eylemi 302’nci haftada: Hakkımızdan vazgeçmiyoruz


İZMİR – KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işe geri dönmesi talebiyle sürdürülen oturma eyleminde örgütlenme ögzürlüğünden vazgeçilmeyeceği mesajı verildi. 

 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu’nun, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iadesi için Karşıyaka’da düzenlediği oturma eylemi 302’nci haftasında devam etti. Açıklamada “İhraç tecrittir tecrit insan hakları ihlalidir. Hak ihlallerine hayır İşimize geri döneceğiz” pankartı açılırken sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Hak hukuk adalet”, “Karanlığa teslim olmayacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları atıldı. 

 

Açıklamayı yapan İzmir 2 Nolu Eğitim Sen Şube Sekreteri Filiz Eraslan, ülkenin adım adım ekonomik, siyasal, toplumsal bunalıma itildiğine dikkati çekti. İktidarın halka daha fazla yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlikten başka bir şey vaat etmediğini kaydeden Eraslan, “Sağlam hiçbir çarkı kalmayan bu bozuk düzenin enkazı işçisinden kamu emekçisine, asgari ücretlisinden emeklisine, çiftçisinden küçük esnafına halkın yüzde 99’una yıkılmak isteniyor. Bizler her geçen gün yoksullaşırken yüzde 1’lik azınlığın zenginliği büyüyor” diye belirtti. 

 

‘VAZGEÇMİYORUZ’

 

İktidarın, karşısında olduğu herkesi hedef haline getirip itibarsızlaştırmaya çalıştığını söyleyen Eraslan, “İşçiye asgari ücretle açlığı dayatanlara, emekliyi enflasyona ezdirenlere, bu ülkede işsizler ordusu yaratanlara, ülkenin kaynaklarını yandaş bir kaç şirkete aktaranlara,  Anayasal hak olan sağlık ve eğitim hakkımızı gaspedenlere, doğamızı talan edenlere, kadın cinayetleri ile kadın kırımını yaşatanlara, ırkçı politikalarla yurttaşlık haklarını gasp edenlere karşı her alanda mücadele eden arkadaşlarımız KHK lerle işlerinden ihraç edildiler. Sırf iktidar politikalarına ters düştüğü için çerçevesi Anayasa, yasalar ve uluslararası sözleşmelerle çizilmiş olan sendikal eylem ve faaliyetler soruşturma konusu yapılmıştır. Güvenceli iş, güvenli gelecek talebimizden vazgeçmiyoruz. Örgütlenme özgürlüğü hakkımızdan vazgeçmiyoruz” diye konuştu. 

 

Açıklama sloganlarla sona erdi.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version