Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KHK eylemi 300’üncü haftasında


İZMİR – KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine geri dönmesi talebiyle yapılan oturma eyleminin 300’üncü haftasında, kamu emekçilerine yaşatılanların sorumlusunun siyasal iktidar olduğu vurgulandı. 

 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu’nun Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iadesi için Karşıyaka’da düzenlediği oturma eylemi 300’üncu haftasında devam etti. “İhraç tecrittir. Tecrit insan hakları ihlalidir. Hak ihlallerine hayır. İşimize geri döneceğiz” ve “Halkın iradesi yok edilemez” pankartları açıldı. 

 

Açıklamada Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi Kadın Sekreteri Maile Evin Arıç, 300 haftadır aynı meydanda adalet ve hakikat arayışını sürdürdüklerini vurguladı. İnsanlığın ortak değerlerini savunmaktan vazgeçmediklerini belirten Arıç, “Emek ve Barış mücadelesinden uzaklaşacağımızı beklediler, yanıldılar. Onlar bizi Açlıkla terbiye edeceklerini planladılar, biz DAYANIŞMAYI yaşamımızın tüm alanlarında var ettik. Doğa sevgimizi, kadın özgürlük mücadelemizi, demokrasi ve insan hakları mücadelemizi durduramadılar. Daha çok bilendik. Bizler yaşadığımız bu haksızlık ve hukuksuzluk karşısında mücadeleyi büyütmekten başka çarenin olmadığını biliyoruz. İhraç olduğumuz 8 yılı geçti. Arkadaşlarımızdan bazıları yıllar sonra işlerine geri döndüler. Ancak tüm yaşattıkları karalama ve itibarsızlaştırma karşısında bir özür bile dilemediler” dedi.

 

‘TECRİT YAŞATMAK İSTEDİLER’

 

Arıç, 8 yıl geçmesine rağmen açılan birçok davanın sonuçlandırılmadığını söyleyerek, hukukun kendileri için işletilmediğini dile getirdi. Yıllardır mesleklerini yapmalarının engellendiğini, pasaportlarına el konulduğunu kaydeden Arıç, “Tecridi farklı şekillerde bize yaşatmak istediler. Toplumdan tecrit etme planlarını bizler boşa çıkardık. Bu yaşadıklarımız karşısında biz mücadele etmeyi ve direnmeyi seçtik. Ancak bu baskılara ve haksızlıklara dayanamayan Bazı arkadaşımızı inşaatlarda çalışırken kaybettik. Yaşadığı travmalar sonucu intihar eden arkadaşlar oldu. Yurt dışına çıkarak sürgünde yaşamak zorunda kalan arkadaşlarımız oldu” ifadelerini kullandı. 

 

‘SORUMLU SİYASAL İKTİDAR’

 

Tüm bunların sorumlusunun siyasal iktidar olduğunu altını çizen Arıç, “Bizler şunu çok iyi biliyoruz ki; bizi ihraç edenler, işçiye asgari ücretle açlığı dayatanlardır. Emekliyi enflasyona ezdirenlerdir. Bu ülkede işsizler ordusu yaratanlardır. Ülkenin kaynaklarını yandaş bir kaç şirkete aktaranlardır. Kayyumlarla yurttaşın seçme seçilme hakkını yok sayanlardır. Yani 22 yıldır bu ülkeyi yaşanmaz hale getiren AKP, MHP iktidarıdır. Tüm bu sorunların çözümü sorunları yaşayan tüm bu kesimlerle birleşik bir mücadele ile haklarımıza ve özgürlüklerimize ulaşacağımızı biliyoruz. Çocuklarımıza aydınlık bir gelecek bırakma mücadelesini hep beraber yükselteceğiz” diye konuştu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version