Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kenya’da 7 Türk vatandaşı kaçırıldı; mağdurların BM’nin koruması altında olduğu öğrenildi

Kenya’da 7 Türk vatandaşı kaçırıldı; mağdurların BM’nin koruması altında olduğu öğrenildi


Kenya’nın başkenti Nairobi’de sabah saatlerinde 4 farklı yerde eş zamanlı olarak 7 Türk vatandaşının kaçırıldığı öğrenildi. Mustafa Genç ve oğlu Abdullah Genç, Hüseyin Yeşilsu, Necdet Seyitoğlu, Öztürk Uzun, Alparslan Taşçı ve eşi Saadet Taşçı’nın kim ya da kimler tarafından kaçırıldıkları ve halen nerede tutuldukları konusunda henüz net bir bilgi yok. Kaçırılan insanların BM’nin ‘koruması’ altında olduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili şu ana kadar resmi bir açıklama da yapılmadı ancak operasyonun 4 farklı noktada planlanıp eş zamanlı olarak yapılması dikkat çekti. Olayda Kenya istihbaratının da parmağı olduğu yönünde iddialar var. Kaçırılan şahısların istihbaratın elinde olduğu ileri sürülüyor ancak bu bilgi henüz doğrulanmadı.

Kaçırılan 7 kişiden 3’ünün ilerleyen saatlerde serbest bırakıldığı öğrenildi. Yerel kaynakların aktardığına göre; Mustafa Genç’in oğlu Abdullah Genç, Necdet Seyitoğlu ve Alparslan Taşçı’nın eşi Saadet Taşçı serbest kaldı.

Edinilen bilgilere göre şüpheliler maskeli ve silahlıydı. Araçlarla kaçırılan kişilerin önleri kesildi ve kaçırıldı. Bir kişinin ise son anda menavra yaparak kurtulduğu öğrenildi.

4 farklı noktada eş zamanlı operasyon

Öztürk Uzun’in evden çıktıktan bir süre sonra ofis yolunda aracının durdurulduğu kaçırıldığı belirtiliyor. Arkadaşları işe gelmeyince Uzun’u telefonla arıyor ancak ulaşamıyor. Bunun üzerine polis karakoluna haber veriliyor. Polisler bir süre sonra, “Arabalarını bir yerde bulduk ve aldık ama nerede olduklarını biz bilmiyoruz.” cevabı veriyor.

Mustafa Genç, eşi ve yanında lise sonda okuyan oğlu ve iki küçük çocuğuyla arabayla giderken 5 silahlı şahıs arabayı durduruyor. Yüzleri maskeli, sivil kıyafetli şahslar Mustafa Genç ve oğlunu kaçırıyor.

Necdet Seyitoğlu da yine aynı yöntemle yolda giderken arabayı durdururak kaçırıyorlar. Alparslan Tasçı ise eşi ile ehliyet sınavına gidiyor. Yetkililer imtihan salonundan bu 2 kişiyi kelepçeleyerek götürüyor. Salondaki yetkililer şahslara, “Siz kimsiniz, tutanak imzalamadan biz bu kişileri size veremeyiz!” diyorlar. Bunun üzerine şahıslar tutanağa imza alıp, “Biz istihbarattanız!” diyor.

4 kişinin istihbarat yetkililerinin elinde olduğu ileri sürülüyor ancak bu bilgi de henüz resmi olarak doğrulanmadı.

Daha önce MİT, farklı ülkelerden Hizmet Hareketi ile bağlantısı olduğu iddiasıyla bazı isimleri kaçırarak Türkiye’ye getirmişti. Son yaşınan kaçırılma olayının MİT’li bir bağlantısı olup olmadığı bilinmiyor.

Kenya’dan zorla kaçırılan Selahattin Gülen BM’nin gündeminde

Sapat okulları yönetim kurulu başkanı Orhan İnandı Kırgızistan’da kaçırıldı

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version