Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KENYA | Saadet Taşçı: “Silahlı 4 kişi tarafından kaçırıldık, eşimin güvenliğinden endişeliyim”

KENYA | Saadet Taşçı: “Silahlı 4 kişi tarafından kaçırıldık, eşimin güvenliğinden endişeliyim”


Kenya’da eşi kaçırılan Saadet Taşçı, yaşadıklarını kısa bir videoyla anlattı. Silahlı 4 kişi tarafından resmi bir kurumun bahçesinden kaçırıldıklarını ve zorla bir araca bindirildiklerini anlatan Taşçı, “Eşim Alparslan Taşçı’nın güvenliğinden endişeliyem.” dedi.

Saadet Taşçı’nın açıklaması şöyle: “2016’dan beri Kenya’da ikamet ediyoruz. Eşimle bugün ehliyetimi almak üzere gittiğimiz resmi bir ofisin bahçesinde kalaşnikoflu, yüzleri maskeli 4 kişi tarafından zorla bir arabaya bindirildik. Büyük siyah bir jipe bindirildik. Gözlerimizi kapatıp, eşime kelepçe taktılar. Telefonlarımızı, ayakkablarımızı, takılarımızı topladılar. 1 saat sonra eşim ve beni ayrı araçlara aldılar. Eşimin güvenliğinden endişeliyim. Beni de 4 kişiyle birlikte Kenya’nın etrafında yaklaşık 5-6 saat dolaştırdılar. 2018 yılında korunma talebimiz UN tarafından kabul edilmişti. 2024’ün başında da pasaportlarımızı almıştık. Kenya hükümetinin bizi koruyacağından hiç şüphemiz yoktu. Bunun rahatlığıyla burada yaşıyorduk. Ama bu sabah yaşadıklarımız çok zor şeyler. Kaçırılan insanların hepsi Kenya’ya çok büyük hizmetlerde bulunmuş insanlar. Yardım faaliyetlerinde gönüllü olarak faaliyette bulunmuş insanlar. Yetkililerden destek ve yardım bekliyoruz.”

🚨 KENYA

🔴 Saadet Taşçı: “Silahlı 4 kişi tarafından kaçırıldık, eşimin güvenliğinden endişeliyim” https://t.co/EsDRZ9agOF https://t.co/ab2uIo5TKM pic.twitter.com/pxI7I1u27q

— Tr724 (@Tr724) October 18, 2024

NE OLMUŞTU?

Kenya’da bugün sabah saatlerinde 7 Türk vatandaşı kar maskeli, sivil ve silahlı kişiler tarafından kaçırılmıştı. 3 kişi serbest bırakıldı. 4 kişinin ise nerede tutulduğu bilinmiyor. Şu ana kadar konuyla igili resmi bir açıklama yapılmadı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version