Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kaboğlu’nun anayasa açıklamasına Mansur Yavaş’tan tepki

Kaboğlu’nun anayasa açıklamasına Mansur Yavaş’tan tepki


İstanbul Baro Başkanı seçilen İbrahim Kaboğlu’nun, anayasanın değişmez kabul edilen maddelerine olumlu anlamda dokunulabileceği yönünde yaptığı açıklamaya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan tepki geldi.

Mansur Yavaş, “Anayasa madde 4 çok net hocam. AYM iki defa bu konuda karar verdi ve 4’üncü madde ilk 3 maddeyi koruduğu için kendisi de değiştirilemez dedi. Size göre olumlu olması durumu değiştirmiyor” dedi.

AY m.4 çok net hocam. AYM iki defa bu konuda karar verdi ve 4. madde ilk 3 maddeyi koruduğu için kendisi de değiştirilemez dedi. Size göre olumlu olması durumu değiştirmiyor. https://t.co/nl6BGBrsoD

— Mansur Yavaş (@mansuryavas06) October 20, 2024

İBRAHİN KABOĞLU NE DEMİŞTİ?

Anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, İstanbul Baro Başkanı seçilmesi sonrası ilk konuşmasında, yeni anayasa tartışmalarına değinerek şunları söylemişti:

“Yargı bağımsızlığı temelinde, Meclis önünde sorumlu bir hükümetin kurulması yönünde anayasa değişikliği olması gerektiğini hep savunacağız. Biz bugünkü seçimi anayasanın değişmez maddeleri bağlamında yaptık. Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir. Tıpkı 1995’te yapıldığı gibi, tıpkı 2001 yılında yapıldığı gibi. 1995 yılında başlangıç kısmında bulunan ırkçı ibareler çıkarıldı. 2001 yılında 14’üncü maddede ‘İnsan haklarına dayanan laik ve demokratik Cumhuriyet’ tanımı eklendi. O zaman 1961’te öngörülmüş olan ‘İnsan haklarına dayanan devlet’ kavramı anayasaya yeniden girmiş oldu. Daha ileri götürüldü. AYM de artık bu kavramı kullanmaya başladı. Biz her zaman insan haklarına dayanan laik ve hukuk devletini savunacağız.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version