Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kaboğlu: Demokratik Cumhuriyet borcumuzdur


İSTANBUL – İstanbul Barosu seçimleri devam ederken, ÖHD’lilerin standını ziyaret eden adaylardan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, “Sevgili Tahir Elçi’ye vaadimiz, borcumuzdur. Demokrasi kazanacak, Demokratik Cumhuriyet kazanacak” diye belirtti. 

 

Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen İstanbul Barosu seçimleri ikinci gününde ediyor. Değişim İçin Avukat Grubu’nun adayı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’nin (ÖHD) kurulda kurulan standını ziyaret etti. Ziyarette 2015 yılında katledilen Amed Barosu Başkanı Tahir Elçi ile yaşadığı bir anıyı anlatan Kaboğlu, “Standınızı görünce pek duygulandım. Tahir Elçi, Dicle Hukuk Fakültesi’nde benim öğrencimdi. Sonra dost olduk ve meslektaş olduk. 5 Kasım 2015 tarihinde Tahir Elçi, düzenlediği önemli bir panele beni de çağırmıştı. O gün sabaha kadar Tahir Elçi ile sadece toplantı yapmadık. Aynı zamanda Diyarbakır surlarında gezdik. Diyarbakır’ın mutfaklarında esnafla ve farklı insanlarla bir araya geldik. Hatta ‘Anayasal Türkiye barışını nasıl buluşturabiliriz’ diye tartıştık. ‘Anayasayı, geleceğimiz için nasıl inşa edeceğiz?’ diye sormuştuk. Üç hafta sonra umutla vedalaşıp İstanbul’a dönmek üzereyken o acı haberi aldık” diye belirtti. 

 

DEMOKRATİK CUMHURİYET KAZANACAK

 

Demokratik Cumhuriyet’in kazanacağını söyleyen Kaboğlu, şöyle devam etti: “Türkiye’de barışı savunan herkes gibi ben de bu yola çıktım. Tabii barış, bizim bu topraklarda aynı zamanda sevgili Tahir Elçi’ye vaadimizdir, borcumuzdur. Toplu barış hakkını ve toplu direnme hakkını kazanacağız. Bu trenin sahibi olarak barışı korumaya çalışacağız. Barış kazanacak, demokrasi kazanacak, Demokratik Cumhuriyet kazanacak.” 

 

Kaboğlu’nun konuşmasına karşılık ÖHD’li avukatlar ise, “Tahir Elçi ölümsüzdür” sloganını attı. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version