Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kabaiş 9 gündür kayıp: Aramalar gölde yoğunlaştı


WAN – Üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları gölde yoğunlaştı. Herhangi bir bulgu olmamasına rağmen sadece “intihar” iddiası üzerinde durulması dikkati çekiyor. 

 

Wan’da Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi birinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’den 9 gündür haber alınamıyor. 25 Eylül’de ailesinin yaşadığı Amed’den babasıyla birlikte üniversite kaydı yaptırmak için Wan’a gelen Kabaiş, iki gün sonra kayboldu. Wan’a geldikten 2 gün sonra 27 Eylül’de kaldığı yurtta akşam yemeği yedikten sonra markete gitmek için çıkan Kabaiş, markete giderken annesiyle görüntülü olarak konuştu ve “birkaç şey alıp yurda döneceğim” dedi. Marketin ardından sahile giden Kabaiş’ten bir daha haber alınamadı. Üniversite içindeki kamera kayıtlarında Kabaiş’in ayağında terlikle tek başına sahile gittiği tespit edildi.Ayın 28’inde üniversite öğrencileri sahilde Kabaiş’e ait telefon, kulaklık, su ve kek buldu. Telefonun arkadaşları tarafından arandığı sırada sahilde bir öğrenci tarafından açılarak sahibinin görünmediği bilgisi verildi. Öğrenciler Kabaiş’in eşyalarını kaldığı yurda teslim etti. Bunun üzerine yurt müdürlüğü, saat 12.00 sıralarında aileye ve polise Kabaiş’in gece boyunca yurda dönmediğini bildirdi. 

 

Wan’a gelen aile kendilerine 18 saat sonra haber veren yurt müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulundu. 

 

YAKINDAKİ MAHALLEDE ÇALIŞMA YÜRÜTÜLMEDİ

 

Polis ve Sahil Güvenlik Ekipleri, Kabaiş’in eşyalarının bulunduğu sahilde arama çalışmalarına başladı ancak üniversitenin yanında yer alan ve kameraların görüş açısına girmeyen Bardakçı Mahallesi’nde ilk 4 gün hiçbir arama çalışması yürütülmedi. 

 

ÇALIŞMALAR GÖLDE YOĞUNLAŞTI

 

Herhangi bir ihtimal ya da bulgu olmamasına rağmen yetkililerin intihar iddiası üzerinde durduğu ve bu nedenle Wan Gölü’nde arama çalışmaları yürüttüğü belirtildi. Yetkililer tarafından alınan Kabaiş’in telefonunun incelemesinin de devam ettiği belirtildi.  

 

Arama çalışmalarını takip etmek için aile üniversite kampüsünde beklerken kentteki kadın platformları sivil toplum, meslek örgütleri ve siyasi parti temsilcileri de aileye ziyaretlerde bulunarak olayın takipçisi olacağını bildirdi. Van Valiliği ise geçen süre boyunca arama çalışmalarına ilişkin hiçbir resmi açıklama yapmadı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version