Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İzmir’deki elektrik faciasında yeni bilirkişi raporu: Kablo koruyucu boru iptal edilmiş

İzmir’de elektrik faciası: 14 kişi tutuklandı


İzmir’in Konak ilçesinde yağmur sırasında elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin yeni bilirkişi raporu dosyaya sunuldu. Buna göre kablo koruyucu boruları iptal edilmiş ve mazgal kabloya baskı yaparak izolasyonu bozmuş!

İzmir’de bir grup avukatın, sorumlu kurumların tespiti amacıyla İzmir 7. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne yaptığı başvuru üzerine 18 Temmuz’da yapılan keşif ve bilirkişi incelemesi sonrası hazırlanan rapor, tamamlandı. Dosyaya eklenen raporda “enerji kablosunun mazgalın hemen altında bulunduğu, kablo derinliğinin yaklaşık 15 santimetre olduğu, kablo koruyucu borunun bu bölümde iptal edildiği ve mazgalın kabloya baskı yapması nedeniyle izolasyonunun bozulduğu” ifadelerine yer verildi.

İzmir’in Konak ilçesinde sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ile onu kurtarmaya çalışan İnanç Öktemay, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmiş, olaya ilişkin bilirkişi raporlarının ardından İZSU Genel Müdürlüğü ve GDZ Elektrik Dağıtım şirketi üst yöneticilerinin de bulunduğu 13’ü tutuklu 42 sanık hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan dava açılmıştı. Bir grup avukat ise sorumlu kurumların tespiti talebiyle İzmir 7. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurmuş, yeniden bilirkişi incelemesi yapılmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version