Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İzmir’de iki sinagoga ırkçı saldırı: Kapılar kırmızıyla boyandı

İzmir’de iki sinagoga ırkçı saldırı: Kapılar kırmızıyla boyandı


İzmir’in en köklü kültürel mirasları arasında yer alan Kemeraltı’ndaki Sinyora ve Algazi sinagoglarının kapıları kırmızı boyalarla tahrip edildi. UNESCO programında bulunan Sinyora Sinagogu’nun kapısına ‘560’ sayısının yazılması dikkat çekerken, ırkçı saldırı İzmir’deki Yahudi cemaatinin yanı sıra turizm ve kültür camiasında endişeye yol açtı. Saldırıyı düzenleyenlerin yakalandığı belirtildi.

‘BU ANTİSEMİTİST BİR SALDIRIDIR’
Artı Gerçek’te yer alan habere göre; İzmir Yahudi Kültür Mirası Projesi Koordinatörü Nesim Bencoya, İsrail’i protesto için Sinyora Sinagogu’nun hedef alındığını düşündüklerini belirterek, “Kırmızı boyayla işaretlemişler. Bize siz katilsiniz. Siz Yahudisiniz’ mesajı veriliyor. Biz böyle algılıyoruz. Bu bir antisemitist saldırıdır. Cemaatimizde korkuya neden oldu” dedi.

Serbest Görüş:

‘İSRAİL’İN YAPTIKLARINDAN SİVİL YAHUDİLERİ SORUMLU TUTUYORLAR’
Bu tür davranışların aynı zaman kültürel mirası da hedef aldığını hatırlatan Bencoya şöyle konuştu:

“Sinyora Sinagogu UNESCO Programında yer alan tescilli bir yapı. Bunun İzmir’in kültürel ve ekonomik yapısına maliyeti büyük olur. Cahilce yapılmış bir hareket. İsrail’in yaptıklarından her defasında sivil Yahudi vatandaşları sorumlu tutuyorlar. Bu tür davranışların modern dünyada olmaması gerekir. Yerel yönetimlerin ses çıkarması gerekir.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version