Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İzmir Barosu genel kurulunda ‘jin, jiyan, azadî’ sloganı


İZMİR – İzmir Barosu’nun genel kurulunda Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun gerginlik çıkarması üzerine salondan “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Jin, jiyan, azadî” sloganları yükseldi. 

 

İzmir Barosu’nun Olağan Genel Kurulu bugün başladı. Kültürpark’ta yer alan Celal Atik Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kurul, yarın da devam edecek. 13 bin 552 avukatın kayıtlı olduğu İzmir Barosu’nun yönetimi yarın yapılacak seçimle belirlenecek. 

 

Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Av. Sefa Yılmaz, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Av. Sercan Altunordu, Mücadeleci Avukatlar Grubu’nun adayı Av. Tacettin Çolak ve İzmir Avukat Hareketi’nin adayı Av. Banu Aşkın İnce başkanlık için yarışacak. 

 

‘JIN, JIYAN, AZADÎ’

 

Genel kurulda söz alan Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi Dilan Can Ateş Turgal, konuşmasında Selahattin Demirtaş, Selçuk Kozağaçlı ve Ebru Timtik’ten bahsetti. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, bunun üzerine gerginlik çıkardı. ÇHD ve ÖHD’li avukatlar, bunun üzerine “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Jin, jiyan, azadî” sloganları attı. 

 

Kısa süreli gerginlik sonrası kurulda başkan adayları konuştu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version