Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İYİ Partili Çömez’den “yenidoğan çetesi” açıklaması: “Katledilen bebek 12’den çok daha fazla”

İYİ Partili Çömez’den “yenidoğan çetesi” açıklaması: “Katledilen bebek 12’den çok daha fazla”


İyi Parti Grup Başkanvekili ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, bugün düzenlediği basın toplantısında “yenidoğan çetesi” ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çömez, devletin denetim yetersizliğine vurgu yaparak, 12 bebeğin ölümüne sebep olan skandaldaki ölümlerin açıklanan sayının çok üzerinde olduğunu belirtti.

Basın toplantısında çocuk intiharları, çocuk işçiliği ve eğitimdeki sorunlara değinen Çömez, özellikle Balıkesir, Adana, Mersin, Zonguldak ve Kahramanmaraş’taki çocuk yuvalarında yaşanan istismarlara dikkat çekti. “Dünyanın her yerinde yenidoğan bebekler için kuvözler kullanılır ve bunların belli kriterleri vardır,” diyen Çömez, Türkiye’de bu kriterlerin göz ardı edildiğini ve bazı hastanelerde bebeklerin gereksiz yere kuvöze konularak ölüm riskiyle karşı karşıya bırakıldığını vurguladı.

“ISRARLA SÖYLÜYORUM: BU SAYI 12’DEN ÇOK DAHA FAZLA”
“Yürekli bir savcı, bu olayı araştırmaya başladı. Ancak çetenin güçlü bağlantıları nedeniyle soruşturma baskı altında,” diyen Çömez, bu kişilerin devletin üst kademelerinde güçlü ilişkiler kurduğunu ve adaleti tehdit edecek boyuta ulaştığını ifade etti.

Serbest Görüş:

Çömez, “12 yeni doğmuş bebeğin katledildiği ortaya çıkıyor. Ancak ısrarla söylüyorum, bu sayı 12’den çok daha fazla,” diyerek konunun geniş çaplı bir soruşturmaya tabi tutulması gerektiğinin altını çizdi ve Türkiye’nin hukuk ve denetim sistemi konusunda ciddi zaaflar yaşadığını belirtti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version