Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘İyi halli’ ama dışarı çıkması sakıncalı!


DÎLOK – Tutsak Lokman Yalçın’ın tahliyesi, “iyi halli” bulunmasına rağmen “dışarıya çıkması sakıncalı” gerekçesiyle 3 ay daha uzatıldı. 

 

Lokman Yalçın, “örgüt üyesi” olmak iddiasıyla yargılandığı davada verilen 7 yıl 6 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanması üzerine 2018 yılının Haziran ayında tutuklandı. Yalçın, 2019 yılında başlatılan açlık grevine katıldığı gerekçesiyle Mêrdîn’de bulunan cezaevinden Ahlat T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi. 

 

Yalçın, bu yılın Ocak ayında tahliye edilmesi gerekiyordu. Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu, disiplin soruşturmalarını gerekçe göstererek, Yalçın’ın tahliyesini 2 kez 4’er ay engelledi. Yalçın’ın tahliyesi, Eylül ayında bir kez daha 3 ay uzatıldı. Kurul, Yalçın için “iyi halli” belirlemesi yaptı. Ancak Yalçın’ın “Dışarı çıkmasının sakıncalı” olduğunu ileri sürdü. Bu nedenle tahliye 3’üncü kez uzatıldı.  

 

Yalçın, karara karşı Tatvan İnfaz Hakimliği’ne itirazda bulundu. Hakimlik, 4 Ekim’de itirazı karara bağladı. Yalçın’ın “Pişman mısın?” ve “PKK terör örgütü müdür?” sorularına verdiği yanıt ile Yalçın’ın “Bijî Serok Apo” sloganı attığı iddiaları gerekçe gösterilerek, kurulun verdiği karar yerinde bulundu. Karara karşı Tatvan Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan itiraz da reddedildi.  

 

‘KARARLAR KEYFİDİR’

 

Karara tepki gösteren tutsak Yalçın’ın kardeşi Sema Yalçın, kurulun aldığı tüm kararların “keyfi” olduğunu söyledi. Ocak’tan bu yana tutsak ağabeyinin tahliyesini beklediklerini belirten Yalçın, “Ağabeyim dahil olmak üzere pek çok tutsağın infazı hukuksuz, keyfi uygulamalarla yakılıyor. Ağabeyim için pek çok kez dilekçe verdik, itiraz ettik, ancak en son yine 3 ay infazı ertelendi. Verilen kararlar hem tutsağı hem de aileyi yıpratmak için veriliyor. Bugün tutsakların sağlıklarından da şüpheliyiz. Tüm bunlara rağmen tutsaklar dirençli duruyor. Yaptığımız telefon görüşlerinde, açık görüşlerde onlar bize moral veriyor. Biz bu keyfi uygulamaları kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.  

 

MA / Ceylan Şahinli 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version