Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İtalyan Bonaccorsi: Gerçeği özgürleştirmek için mücadele etmeliyiz


HABER MERKEZİ – İmralı sistemini dünyada eşi benzeri olmayan hukuksuzluk olarak değerlendiren İtalya Fonti di Pace Derneği Başkanı Eleonora Bonaccorsi, “Öcalan bir gerçekliktir, özgürlüğü için mücadele etmeliyiz” dedi.

 

Küresel çapta 10 Ekim 2023’te startı verilen “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm” sloganıyla başlatılan kampanya büyüyerek devam ediyor. Bu kapsamda Abdullah Öcalan’ın paradigmasının önemine dikkat çeken aydın, yazar ve akademisyenler fiziki özgürlüğü için çağrılarını sürdürüyor. Kampanyaya katılan İtalya Fonti di Pace (Barış Kaynağı) Derneği Başkanı Eleonora Bonaccorsi kampanya ve Abdullah Öcalan’ın paradigmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

 

‘İMRALI TECRİDİNİN DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK’

 

Abdullah Öcalan’ın içinde bulunduğu koşulları dünyada eşi benzeri olmayan bir uygulama olarak değerlendiren Eleonora Bonaccorsi, “Bu tecrit korkunç bir durum ve hiçbir hukukla açıklanamaz” dedi.

 

 “Abdullah Öcalan’ın içinde bulunduğu bu koşullardan hepimiz sorumluyuz” diyen Eleonora Bonaccorsi, şunları ekledi: “Öcalan’ın içinde bulunduğu koşullardan özellikle İtalya sorumludur. İtalya, bu sorumluluğuyla yüzleşmek zorunda. Öcalan, İtalya’daydı; buradan çıkmak zorunda kaldıktan sonra esir alındı. İtalya bu sorumluluğu kabul etmese de, bizler bu durumun farkındayız. Biz dernek olarak Öcalan’ın içinde bulunduğu koşulları çok yakından takip ediyoruz. Avrupa Parlamentosu’nda bu konuyu tartışmak ve sivil toplum hareketlerini harekete geçirmek için birçok toplantıya katıldım. Öcalan’ın karşı karşıya kaldığı bu hukuksuzluğu her yerde anlatmak gibi bir sorumluluğumuz var. Gerçekten de Öcalan üzerindeki tecrit çok ciddi ve korkunç bir uygulama. Bizler halk olarak bu tecride karşı tavrımızı ortaya koysak da, Avrupalı yetkili kurumlar sessiz kalmayı tercih ediyor. Bu sessizliğin nedeni de Erdoğan ile olan ilişkilerine zarar vermek istememeleri.”

 

Eleonora Bonaccorsi

 

‘ÖCALAN’IN FİKİRLERİNİ HAYATA GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORUZ’

 

Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin önemini de değinen Eleonora Bonaccorsi, “Abdullah Öcalan’ın ortaya koyduğu paradigma gerçekten de çok ileri düzeyde. Bugün yaşanan birçok sorunu derin bir şekilde ele alıyor ve ortaya koyduğu fikirlerle bir alternatif ve çözüm sunuyor. Biz dernek olarak Öcalan’ın paradigmasını güçlü bir şekilde savunuyor ve hayata geçirmeye çalışıyoruz. Yine, dernek olarak Öcalan’ın paradigmasını yayan ve hayata geçirmeye çalışan projeleri ekonomik olarak destekliyoruz. Öcalan’ın fikirlerini hem Avrupa’da hem de Kürdistan’da hayata geçiren herkesle bir dayanışma içerisindeyiz, çünkü biz bu paradigmanın savunulması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

 

‘ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE ETMELİYİZ’

 

İmralı tecridinin kırılması ve Abdullah Öcalan’ın özgür olması için her alanda mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Eleonora Bonaccorsi, “Öcalan bir gerçekliktir. Ortaya koydukları, doğruların ve toplumsal değerlerin temelidir. Doğru ve gerçek olanı inkâr edemeyiz. Yine, Öcalan’ın içinde bulunduğu koşullara gözlerimizi kapatarak, yaşanan hukuksuzluğu görmezden gelemeyiz. Dolaysıyla doğruyu ve gerçeği özgürleştirmek için mücadele etmeliyiz” diye belirtti.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version